Марјановић искористио минуте и постигао тројку, Гудурић одличан, Мелоун одмарао Јокића

Српски кошаркаш Бобан Марјановић искористио је добијену минутажу у првој утакмици Далас меверикса у предсезони. Далас је изгубио од Оклахома сити тандера резултатом 119:104, а Марјановић је за нешто више од девет минута на терену постигао седам поена. Марко Гудурић веома запажен за Мемфис гризлисе.

Боби је ухватио три скока и забележио две асистенције, а током утакмице је два пута шутирао за три поена и једном био прецизан.

Оклахома је предност од седам поена стекла после прве четвртине и после је разлика само расла, а најефикаснији био је Гилџус-Александар са 24 поена.

У редовима Мевса, за које није наступио Лука Дончич, истакли су се Клебер и Џексон са по 14 поена.

Тренер Денвер нагетса Мајк Мелоун одлучио је да одмори Николу Јокића на старту припрема, након што је српски центар играо на Светском купу у Кини.

Нагетси су победили Портланд трејл блејзерсе са 105:94, а Мелоун, који је прокоментарисао Николине наступе у Кини, објаснио је и зашто га сада није било.

"Јокић није повређен, осећа се добро. Клуб је донео одлуку да неће играти више од две утакмице током предсезоне", рекао је тренер "грумења".

Њих је до тријумфа предводио Пол Милсап са 14 поена и пет скокова, док је на другој страни најбољи био Скал Лабисијер који је уписао дабл-дабл (12 поена и 10 скокова), два поена више додао је Марио Хезоња, који је ухватио шест лопти.

Денвер ће током предсезоне одиграти још један меч са Портландом, те по један са Финиксом и Лос Анђелес Клиперсима.

Јокић је прошле сезоне просечно бележио 20,1 поена уз 10,8 скокова, 7,3 асистенција и 1,4 украдених лопти, изабран је у идеални тим НБА лиге.

Гудурићев Мемфис играо је против Брејкерса са Новог Зеланда и славио резултатом 108:94, а српски репрезентативац се представио са 14 поена.

Мемфис је решио питање победника у првом полувремену, те на паузу отишао са 19 поена предности, коју је лако очувао до краја меча.

Најефикаснији код Гризлиса био је Џерен Џексон са 18 поена и девет скокова, док је Џа Морент уписао четири поена и десет асистенција, уз споменути учинак Гудурића.

Са друге стране истакао се Кори Вебстер са 19 поена, седам скокова и шест асистенција, уз четири украдене лопте и три блокаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара