Тринкијери: Уживам кад добијемо, а лоше играмо

Тренер Партизана Андреа Тринкијери рекао је да ће његов тим имати велику жељу у сутрашњем мечу против Тофаша у Еврокупу пред домаћим навијачима.

Меч између Партизана и Тофаша игра се сутра од 20 сати у "Штарк арени".  

"Напокон код куће. На кратко, али код куће. Тофаш је искусна екипа, знају да играју, искуснији су од нас. Ми ћемо сигурно имати велику жељу, велику стаст. Морамо бити паметни. Утакмица траје 40 минута, ако играмо напамет имаћемо проблема, ако енергију потрошимо на емоције... Не постоји шут за 30 поена и да утакмица буде готова за два минута. Није тако, мораћемо да се боримо за сваку лопту. Ако их пустимо да играју биће тешко, али до сада смо се увек борили... Морамо бити мало бољи, оно што смо до сада били неће бити довољно, то је сигурно", рекао је Тринкијери.

Италијански стручњак истакао је да су црно-бели имали фантастичну подршку током претходних мечева.

"Мислим да мало има нервозе, али мој посао је да то некако смирим, да употребим праве речи и припемим екипу. Знам да ћемо у току утакмице имати тежим момената али до сада смо увек преживели", рекао је Тринкијери, који је упитан шта је циљ црно-белих ове сезоне.

"Наш циљ је да се боримо, да направимо ситуацију да можемо да добијемо сваку утакмицу коју играмо. Знам да нећемо све добити, знам да после неколико добрих утакмица стижу проблеми, али ја уживам кад добијемо утакмице, а лоше играмо. Сутра ме не занима како. Гробари ће то схватити. Јако је важно везати ову утакмицу са победом у Венецији. То би била велика ствар", рекао је Тринкијери и додао да од навијача Партизана очекује да га изненаде.

И плејмејкер Партизана Немања Гордић радује се првом овосезонском мечу пред домаћим навијачима.

"Сви смо узбуђени, први меч код куће у сезони. Драго нам је што ћемо сутра играти пред нашим навијачима меч против јаке екипе. Цела екипа једва чека тај меч. С друге стране, то је и опасно, не смемо да очекујемо лаку утакмицу. Морамо да градимо игру свих 40 минута. Уколико испоштујемо план, имамо шансе за победу", рекао је Гордић.

Партизан у овај сусрет улази са пет победа на гостовањима.

"Чињеница је да смо победили све утакмице, али не размишљамо о томе. Прича се доста о томе, напомиње се то стално, али све то може да има контраефекат. Мислим да је екипа у реду, овај утакмица сутра је важна како бисмо валоризовали ову победу на страни против Венеције. Да би она добила на значају треба да одбранимо домаћи терен сутра."

Бивсси играцц Будуцхности осврнуо се и на екипу Тофасса.

"Тофаш је јака искусна екипа, са доста странаца који имају доста утакмица у ногама. Наша предност је енергија и контак игра. Трудићемо се да наметнемо наш стил", закључио је Гордић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво