Паркер: Евролига је европски НБА

Легендарни француски кошаркаш, а сада један од власника Асвела, Тони Паркер сматра да је Евролига својеврсна европска верзија НБА лиге.

Четвороструки НБА шампион са Сан Антониo спарсима је то изјавио након што је Асвел у првом колу Евролиге неочекивано лако надиграо грчки Олимпијакос (82:63).

"Питају ме често шта за мене представља Евролига? Увек сам волео европску кошарку и ово је јако велико такмичење. Европски НБА", рекао је Паркер.

Он је поручио да Асвел ове године, прве од две загарантоване лиценцом, жели да учи.

"Немамо специфичне циљеве. Имамо најмањи буџет у Евролиги, свега 3,5 милиона евра за плате. Ово ће за нас бити година у којој учимо и у којој ћемо видети где и како можемо да напредујемо".

Партнерство са фудбалским клубом Олимпик из Лиона даје им за право да имају велике планове.

"Од самог почетка се зна да желимо да будемо један од највећих клубова у Европи. У овом моменту могу да кажем да је што смо пре пет година обећали испуњено и то се десило пре него што сам очекивао, али то је само почетак. Ми желимо да пишемо историју као победници, а не да само освојимо неколико титула", закључио је Тони Паркер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво