И Хрвати желе турнир за ОИ, али се плаше "српског лобија" у Фиби

Кошаркашки савез Хрватске поднеће кандидатуру Фиби за организацију квалификационог турнира за пласман на Олимпијске игре и биће конкурент Србији, преноси "Вечерњи лист".

Како се наводи, Влада Хрватске дала је гаранције да исплати 2,3 милиона швајцарских франака како би тамошњи савез конкурисао за домаћинство.

Поред Србије и Хрватске, кандидатуру за укупно четири турнира поднеће Литванија, Грчка, Пољска, Канада и Венецуела, а можда и Русија и Словенија.

Вечерни лист дао је и занимљиву оцену шанси Србије за добијање турнира други пут у низу, након што је пред Олимпијске игре у Рију одржан у Београду.

"С обзиром на то да су 2016. уочи Рија били домаћини квалификација, тешко нам је веровати да би Срби могли опет да добију тај турнир. Но, они имају јак лоби у Фиби, па ни то није искључено", наводи тај лист.

Хрвати су изабрали град Сплит и модерну арену Спаладијум, отворену 2008. године са капацитетом 10.941 место.

Квалификациони турнири играју се од 6. до 12. јула, а Фиба ће одлуку о домаћинима донети 15. новембра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво