И Хрвати желе турнир за ОИ, али се плаше "српског лобија" у Фиби

Кошаркашки савез Хрватске поднеће кандидатуру Фиби за организацију квалификационог турнира за пласман на Олимпијске игре и биће конкурент Србији, преноси "Вечерњи лист".

Како се наводи, Влада Хрватске дала је гаранције да исплати 2,3 милиона швајцарских франака како би тамошњи савез конкурисао за домаћинство.

Поред Србије и Хрватске, кандидатуру за укупно четири турнира поднеће Литванија, Грчка, Пољска, Канада и Венецуела, а можда и Русија и Словенија.

Вечерни лист дао је и занимљиву оцену шанси Србије за добијање турнира други пут у низу, након што је пред Олимпијске игре у Рију одржан у Београду.

"С обзиром на то да су 2016. уочи Рија били домаћини квалификација, тешко нам је веровати да би Срби могли опет да добију тај турнир. Но, они имају јак лоби у Фиби, па ни то није искључено", наводи тај лист.

Хрвати су изабрали град Сплит и модерну арену Спаладијум, отворену 2008. године са капацитетом 10.941 место.

Квалификациони турнири играју се од 6. до 12. јула, а Фиба ће одлуку о домаћинима донети 15. новембра.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 05. окт 2019, 07:27) - Dubica [нерегистровани]

Zanimljiv izbor ...

... grada koji će konkurisati za održavanje turnira. "Split" dobro poznat po dobrodošlici svemu što je srpsko.
Tako da ćemo imati "veliku" podršku sa tribina. Zanimljivo kako nije organizovano negdje u Istri.

(петак, 04. окт 2019, 14:41) - anonymous [нерегистровани]

FIBA, Srbija i Lobi

Mozda Srbi imaju konstante rezultate i zasluzuju da idu na OI, mozda FIBA zeli upravo zbog toga da Srbiju i vidi na OI. To je isto kao da se Srbija buni sto bi FIFA ili EHF vidio prije Hrvatsku na velikim takmicenjima umjesto Srbije u datim sportovima (fudbal i rukomet). Valjda kvalitet ima prednost.

(петак, 04. окт 2019, 14:28) - jova [нерегистровани]

suze na oci.

ovi susjedi mi uvijek uljepsaju dan .sve mi suze na oci od njihovih izjava o nama.njima "inspiracija" nikad nece da presusi.prvo sam bi ljut zbog njihovih izjava ,pa bijesan .sad se samo tako slatko nasmijem hehe.pozdrav od "srpskih lobista" za susjede hrvate. hehe