За Луиса Сколу време као да је стало

После више од десет година, Луис Скола се вратио у Евролигу и одиграо први меч у дресу Олимпије против минхенског Бајерна. Невероватно, али истинито – статистика Аргентинца у великој мери подсећа на ону коју је имао у дресу Таукерамике у сезони 2006/07.

Аргентинац је одличним партијама на недавно завршеном Светском првенству у Кини, где је своју репрезентацију водио до финала, заслужио позив од евролигашких клубова, а избор је пао на миланску Олимпију.

У својој првој утакмици у Евролиги, Скола је у поразу миланског тима у Минхену постигао 17 поена, уз шест скокова и четири изнуђена прекршаја.

Та статистика невероватно подсећа на ону којом је завршио последњу евролигашку сезону, тада играјући за шпанску Таукерамику (сезона 2006/07).

По одласку у НБА наступао је у пет тимова (Хјустон, Финикс, Индијана, Торонто и Бруклин), док је у последње две сезоне кошаркашки хлеб зарађивао у Кини, играјући за Шанкси и Шангај.

Скола је у априлу напунио 39 година, што му апсолутно не представља препреку да бележи партије на врхунском кошаркашком нивоу.

број коментара 0 Пошаљи коментар