Пораз Звезде у Атини

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у првом колу Евролиге од екипе Панатинаикоса у Атини са 87:82.

Црвена звезда је нову сезону у Евролиги започела поразом у "Оака арени" од екипе Панатинаикоса.

Српска екипа одлично је ушла у меч, са доста енергије, поготово у одбрани, па је резултат средином прве четвртине износио 17:8 у корист Звезде.

Ипак, уследио је период у којем се Звезда мучила у нападу, што је домаћин искористио, направио велику серију и успео да се потпуно резултатски врати у меч.

Серија са краја прве, наставила се у и у другој четвртини, па је Панатинаикос преизео вођство.

Огромних проблема Црвена звезда је имала са фауловима на центарској линији, пошто је Мајкл Оџо зарадио пет личних грешки за осам минута проведених на паркету, а потом је у невољу ушао и Џејмс Гист, који је направио четврту личну грешку средином треће четвртине.

"Зелени" су знали то да искористе, па су "угурали" Звезду под кош и користили то што се Звездина дефанзивна стратегија распала.

Крајем треће четвртине Панатинакос је повео са највећих 12 поена.

Ипак, Звезда се није предавала до последњег судијског звиждука. Изабраници Милана Томића су успели да пронађу нападачки ритам и да смање дефицит прво на осам, потом на шест, а на крају и на четири поена, али је ривал искусно успео да троши време и уђе у пенал завршницу, коју је рутински одрадио.

Најефикаснији у победи били су Калатес са 21 и Томас са 18 поена, док су се у редовима Звезде истакли Гист са 22, као и Перпероглу и Берон са по 15 поена. 

Наредни меч Звезда игра 10. октобра, против Фенербахчеа у Београду.

Овако је протекао меч: 

21.55 – Крај меча, победа Панатинаикоса над Звездом резултатом 87:82.

21.22 – Панаинаикос води са 65:53 на крају треће чевртине. Отпор који је Звезда пружала током меча је знатно опао, што "зелени" користе да стекну највећу предност на мечу пред последњу четвртину.

20.46 – На крају првог полувремена Панатинаикос води са 37:35. Домаћа екипа у другој четвртини наставила је серију из прве и успела да надокнади дефицит, а потом и поведе. Центар Звезде Мајкл Оџо направио је пет фаулова за осам минута колико је провео на паркету, па ће српска екипа имати краћу ротацију у наставку. Калатес на једној страни има 13 поена, док се код црвено-белих истиче Гист са десет.

20.18 – Завршена је прва четвртина, након које Црвена звезда води са 17:14. Боља игра српског представника у првој деоници. Звезда је имала предност од 17:8, али је уследила серија домаће екипе.

20.00 – Почео је меч у "Оака арени".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво