Дерби отвара нову сезону, прилика за афирмацију женске кошарке

Овог викенда почиње нова сезона најјачег клупског такмичења у женској кошарци у Србији – Прва женска лига Србије. Десет најбољих клубова у нашој земљи бориће се за шампионску титулу, због чега су у Јутарњем програму гостовале представнице наших тимова.

Екипа Црвене звезде ће у првом колу играти против великог ривала Радивоја Кораћа.

"Једва чекамо да почне лига, веома смо узбуђене. Већ у првом колу нас очекује дерби са Кораћем", рекла је Ивана Катанић, капитен Црвене звезде Комбанк.

Лиљана Томашевић, њена колегиница из КК Радивој Кораћ, открила је како се девојке спремају пред почетак такмичења и једног оваквог дербија.

"Разговарамо, свако се припрема на свој начин. Тренирамо, припремамо тактику и сигурно је да смо се за ово спремали претходна два месеца, што кроз припремне утакмице, што кроз тренинге. Поприлично смо узбуђене и мислим да је сјајно што се сезона отвара дербијем, то је лепа утакмица за игру, а и за публику која ће верујем доћи у великом броју", казала је Томашевићева.

Партизан се састаје са екипом 021 и већ је почео сезону пре неколико дана.

"Већ смо почеле сезону у Јадранској лиги и надамо се тријумфу на почетку", навела је Милица Инђић која предводи Партизан.

Нова сезона биће прилика и да се додатно афирмише женска кошарка која није популарна као мушка. Због тога девојке веома рано одлазе у иностраство, у жељи да пронађу бољи ангажман.

"Све зависи ко има какве опције. Доста људи се труди да оде из Србије. Нажалост, слабо је праћена женска кошарка. Уколико би се то побољшало, девојке би дуже остајале у нашој земљи", додала је Катанићева.

А, шта треба женској кошарци да би имала исти третман као репрезентативна?

"И до нас је, али и до клубова, колико ће се ангажовати. Могу да причам за наш тим, трудимо се да на сваки могући начин промовишемо женску кошарку, што са стране управе, стране кошаркашица, што са стране публике. Желим да апелујем на све клубове и појединце да се што више потруде како би се кошарка промовисала јер стварно има шта да се види. То је веома леп спорт", навела је Љиљана Томашевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво