Чабаркапа нови спортски директор КК Црвена звезда

Некадашњи кошаркашки репрезентативац Југославије Жарко Чабаркапа нови је спортски директор Црвене звезде, објавио је српски и регионални шампион на свом сајту.

Како је саопштио клуб са Малог Калемегдана, бивши кошаркаш Финикса и Голден Стејта и спортски директор АБА лиге, биће спона између председника Небојше Човића, целокупног спортског дела КК Црвена звезда и менаџмента клуба.

На тај начин ће Филип Сунтурлић као генерални директор клуба и Небојша Илић као тим менаџер првог тима Црвене звезде, добити сарадника задуженог за комплетна спортска питања.

Додаје се и да ће сва тројица уско сарађивати са тренером Миланом Томићем у свакодневном раду клуба, а генерални директор клуба Сунтурлић пожело је добродошлицу Чабаркапи.

"Очекује нас много посла, велике ствари и сезона са много важних утакмица и догађаја за цео клуб. Очекујем да се Жарко брзо као човек из кошарке и сјајан познавалац прилика у европској и регионалној кошарци, брзо укључи у рад КК Црвена звезда и донесе нове ствари у наш менаџмент, а самим тим лакше сви заједно испунимо све циљеве који су зацртани" рекао је Сунтурлић.

Чабаркапа је рођен 21. маја 1981.године у Зрењанину, освајач је златне медаље на Светском првенству у Индијанаполису 2002, а поред наупа у НБА лиги, играо је и за подгоричку Будућност у два наврата.

Након играчке каријере, коју је морао да прекине у 25. години због тешке повреде леђа, радио је на развоју нове АБА лиге у улози спортског директора регионалног такмичења.

број коментара 0 Пошаљи коментар