Томас и Јарамаз водили Партизан до тријумфа у Венецији

Венеција – Партизан 63:66. Кошаркаши Партизана победом на гостујућем терену почели су учешће у Еврокупу. У изузетно тврдој утакмици, са малим бројем поена, најбољи у црно-белом тиму били Рашон Томас и Огњен Јарамаз. Наредни меч Партизан игра на свом терену против турског Тофаша.

Кошаркаши Партизана настављају са одличним резултатима на почетку сезоне. После освајања АБА Суперкупа, црно-бели су победом почели и учешће у Еврокупу, савладавши као гости екипу Венеције 66:63.

Одлична одбрана црно-белих донела је први тријумф у такмичењу, а, као и претходних сезона, црно-бели нису могли без неизвесне завршнице.

Ипак, захваљујући офанзивном скоку Волдена и поену са линије за слободна бацања на дедсет секунди пре краја меча, Партизан је савладао шампиона Италије и забележио изузетно битан тријумф пред наставак такмичења.

Рашон Томас пружио је сјајну партију са 13 поена и 15 скокова, Јарамаз је додао 12, док је најефикаснији био Маркус Пејџ са 14 (четири тројке).

У екипи Венеције истакао се Мајкл Брамос са 12 поена, Деј и Де Николао постигли су по девет.

Наредни меч Партизан игра следеће седмице, када ће у Штарк арени угостити екипу турског Тофаша.

Овако је протекао меч:

21.58 – Волден погађа једно бацање, али Венеција промашује шут за три поена и продужетак. Победа Партизана 66:63.

21.57 – После поена Брамоса, Гордић промашује два бацања, али офанзивни скок хвата Волден, који ће на линију за пенале. Десет секунди до краја.

21.55 – Мозли погађа једно слободно бацање, Партизан води 65:61 на 20 секунди пре краја. Тајм-аут сада на другој страни.

21.52 – До краја меча остале су још 42 секунде. Венеција, после два офанзивна скока, смањује на 64:61. Тајм-аут за Тринкијерија.

21.48 – Последња два минута утакмице, црно-бели чувају предност – 61:56.

21.38 – Ушли смо у последњих пет минута утакмице, Партизан води 55:51.

21.26 – Тројком Де Николаоа, Венеција на крају треће деонице прилази Партизану на 48:44.

Одржавају црно-бели предност, која се креће од пет до осам поена. Јарамаз и Томас постигли су по десет поена, Пејџ девет (три тројке). Де Николао је постигао девет, Филој и Вот по шест у тиму Венеције.

21.16 – Чувају црно-бели предност, воде 39:32.

21.07 – Партизан серијом од 7:0 бежи на 37:28, тајм-аут за тренера домаћих Де Рафаелеа.

21.02 – Настављен је меч.

20.46 – Полувреме, Партизан води 30:26.

Имали су црно-бели и 12 поена предности (30:18), али се домаћин у финишу друге четвртине враћа у живот, највише захваљујући поенима Аријела Филоја (шест везаних).

Јарамаз и Томас постигли су по осам поена, Пејџ шест, Мозли четири. На другој страни, Филој и Вот постигли су по шест за Венецију.

20.35 – И даље мало поена у Венецији, Партизан на средини друге четвртине води 24:16.

Пејџ је погодио и другу тројку на мечу, одбрана Партизана за сада на високом нивоу. 

20.22 – Шоу Огњена Јарамаза у Венецији, Партизан после прве четвртине води 19:11.

Одлична одбрана црно-белих у првој деоници, само 11 примљених поена. Јарамаз је најефикаснији на мечу са осам поена, а осим њега тројку је погодио и Маркус Пејџ.

Чак шест изгубљених лопти има дмаћин, Партизан само две. У листу стрелаца уписала су се четири црно-бела играча – Томас и Мозли по четири, Пејџ три. На другој страни Мичел Вот постигао је четири.

20.11 – Мало поена на почетку утакмице, после пет минута игре Венеција води 8:7.

20.00 – Почео је меч у Венецији. Прва петорка црно-белих: Волден, Јарамаз, Пеинерс, Томас и Мозли.

19.53 – У првој утакмици Групе Б Еврокупа екипа Ритаса је на свом терену савладала руску Локомотиву 92:86.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво