"Евролига уништава кошарку"

Потези које Евролига вуче предвођења Ђордијем Бартомеуом уништавају европску кошарку, сматра председник шпанског савеза Хорхе Гарбахоса.

Иако се претходних дана а уочи почетка нове сезоне Евролиге први човек тог такмичења Ђорди Бартомеу слао поруку да је за двадесет година постојања урађено много тога доброг, не слажу се сви са тим ставом.

Један од њих је и легендарни шпански кошаркаш, а сада председник шпанског савеза Хорхе Гарбахоса, који је у разговру за шпански лист Ас, осим о успеху шпанске репрезентације на СП, говорио и о Евролиги.

И то прилично оштро.

"Евролига наноси велику штету кошарци. А овим борбама које са њима водимо улазимо на поље где се боримо желимо мало више снаге, пажње и оно што тиме радимо је одвраћање љубитеља кошарке од игре, од спорта. Никада не можемо и не смемо напасти спортисте или навијаче, и то је оно у чему сви понекад грешимо ", рекао је Гарбахоса.

Подсећања ради, Шпански савез (ФЕБ) на челу са Гарбахосом спори се са организацијом из Барселоне по многим питањима, од календара такмичења који је све обимнији па до начина уласка и пласмана у еврокупове које ЕЛ организује.

број коментара 0 Пошаљи коментар