Партизан из Венеције креће у поход на Еврокуп

Гостовањем у Венецији код италијанског првака Рејера, српски вицешампион Партизан почиње наступ у Еврокупу, где је један од фаворита за освајање. Меч почиње у 20 часова.

Црно-бели су овог лета готово потпуно реновирали тим, доведена су звучна појачања и како је изјавио председник клуба Остоја Мијаиловић, обезбеђен је највећи буџет у клупској историји.

Тако је италијански стручњак Андреа Тринкијери на располагање добио одличне Aмериканце Томаса, Волдена и Мозлија, те искусне и доказане европске играче Гордића, Пејнерса, Бирчевића и Парахуског, уз староседеоце Пејџа, Загорца, Јарамаза, Јанковића и капитена Величковића.

Овај састав је већ доказао своју снагу освојивши Суперкуп АБА лиге у Загребу, а у нову европску кампању, у којој је циљ европски трофеј и повратак у Евролигу, креће из чувеног италијанског града. 

"Имамо јако тешку групу, можда најтежу, што значи да ће свака утакмица бити важна. Ипак, боље је имати тешку групу када четири екипе иду у другу рунду, него када иду само две. Морамо ићи корак по корак, утакмицу по утакмицу, не размишљати превише, него играти чрвсто код куће и на страни и борити се. Имамо доста нових играча, доста њих никада нису играли Еврокуп. Венеција има јако дуг ростер, прваци су Италије, искусни, скупа су пет година и биће занимљиво", рекао је тренер црно-белих Андреа Тринкијери у најави сусрета.

Окршај првопласираног тима Серије А и другопласираног тима КЛС-а игра се у дворани "Ђузепе Таљерицио" у Венецији од 20 сати.

број коментара 0 Пошаљи коментар