Тринкијери уочи старта у Еврокупу: Имамо јако тешку групу

Кошаркаши Партизана сјајно су започели сезону освајањем АБА Суперкупа, а у уторак гостовањем Венецији отварају такмичење у Еврокупу.

Партизан се такмичи у Групи Б Еврокупа, а осим шампиона Италије, противници ће бити руска Локомотива, литвански Ритас, француски Лимож и турски Тофаш.

"Имамо јако тешку групу, можда најтежу, што значи да ће свака утакмица бити важна. Ипак, боље је имати тешку групу када четири екипе иду у другу рунду, него када иду само две. Морамо ићи корак по корак, утакмицу по утакмицу, не размишљати превише, него играти чрвсто код куће и на страни и борити се. Имамо доста нових играча, доста њих никада нису играли Еврокуп. Венеција има јако дуг ростер, прваци су Италије, искусни, скупа су пет година и биће занимљиво", рекао је тренер црно-белих Андреа Тринкијери.

Плејмејкер Огњен Јарамаз, један од јунака тријумфа у Загребу, спада у групу играча који ће дебитовати у овом такмичењу.

"Пре свега мислим да имамо јаку групу и да ће конкуренција бити добра. Узимајући у обзир да ја први пут играм у овом такмичењу, не могу да дефинишем своја очекивања док утакмице не крену. У сваком случају мислим да имамо капацитет и потенцијал да одиграмо веома добро. Први противник је Венеција, шампион Италије и мислим да ће бити веома неизвесно, али да можемо до победе", рекао је Јарамаз.

Утакмица између Венеције и Партизана игра се у уторак од 20 сати.

У преосталим мечевима Б групе састају се Ритас - Локомотива Кубањ и Тофаш - Лимож.

број коментара 0 Пошаљи коментар