Новајлија поразио Звезду, Приморска и Партизан у полуфиналу

Кошаркаши Приморске савладали су екипу Црвене звезде у четвртфиналу АБА Суперкупа са 88:82. Приморска ће се у полуфиналу такмичења састати са Партизаном.

Прошлогодишњи шампион АБА 2 Лиге, савладао је шампиона првог такмичења по рангу на Јадрану.

Приморска је сјајно искористила прву прилику да се покаже у друштву најбољих клубова у региону, савладавши Црвену звезду, која неће бранити трофеј у Суперкупу.

Словеначка екипа наговестила је да ће Звезда морати да се помучи за сваку лопту и сваки посед.

Звезда је имала предност у првих неколико минута, а чинило се након старта од 6:0, а потом и вођства од 18:9, да ће бранилац трофеја са лакоћом доћи до победе над Приморском.

Ипак, Звездин противник је након тог почетка успео да се резултатски прикључи ривалу и смањи дефицит на само пола коша на крају прве деонице.

У другој четвртини Приморска је појачала интензитет пре свега одбране, а то је задавало огромних проблема Звезди. 

Тим из Словеније стекао је двоцифрену предност средином друге четвртине, Звезда се у неколико момената враћала на пет и три поена заостатка, али је Приморска успела да на одличну одбрану веже разноврсну и расположену игру у нападу и поврати осетнију разлику.

Доста нервозе приметило се у редовима Звезде, чија се игра потпуно распала у последњих пет минута утакмице, што је Приморска искористила да стекне максималних 18 поена предности, које су без проблема одбранили до краја сусрета.

Најефикаснији у победи били су Јагодић-Куриџа са 18 поена, Херис са 14 и Холт са десет поена.

У редовима Звезде истакли су се Давидовац са 15, Гист са 12 и Берон са десет поена.

Приморска се победом пласирала у полуфинале АБА Суперкупа, где ће се састати са Партизаном, који је савладао Мегу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво