Филип Човић: Колективом до остварења циљева у новој сезони

Плејмејкер Црвене звезде Филип Човић рекао је да је срећан што ће по први пут у каријери играти у Евролиги и поручио да се нада новој успешној сезони.

"Филип Човић у Евролиги? Лепо то звучи. Срећан сам због тога, а првенствено сам срећан због успеха који смо направили прошле сезоне. Мислим да смо као тим на најбољи могући начин завршили све оно што смо зацртали. Надам се да ће као тим опет направити успех, не само у Евролиги, него и у свим такмичењима у којима будемо играли", рекао је Човић Танјугу.

Звезда у новој сезони брани трофеје у Суперкупу АБА лиге, АБА лиги и Суперлиги Србије, а Човић је истакао да је задовољан припремним периодом и перфектним скором у проверама.

"За сада је све онако као смо планирали. Оно што је јако битно у овом периоду да немамо повреда скоро уопште и надам се да ће то бити тако и током целе сезоне. Припремни период није баш дуго трајао, следи нам Суперкуп. То је такмичење које нам је важно као и сва остала и надам се да ћемо остварити успех као што смо остварили и претходних година", рекао је Човић.

Звезда се ове сезоне враћа у Евролигу после годину дана паузе, што је био разлог да клуб са Малог Камегдана доведе играче са еволигашким искуством, али и да задржи окосницу тима која је изборила учешће у најјачем клупском такмичењу у Европи.

"Мислим да је веома битно што је велики део играча остао од претходне сезоне. Дошли су квалитетни играчи који имају искусво играња и у Евролиги и Европи. Кроз ове утакмице у припремном периоду и кроз евролигашке утакмице, сви ћемо бити компактнији и бољи као тим."

Изабраници Милана Томића утакмице у Евролиги играће и у "Штарк арени" и у хали "Александар Николић", а Човић сматра да ће некадашњи Пионир бити незгодиније место за противнике.

"По први пут тренирам и играм у Арени. Пионир је свакако акустичнији и по мом мишљењу је јако незгоднији за противничке екипе. То ће вам рећи свако од нас. У Арени треба да буде 15.000-20.000 људи да би атмосфера била приближна оној у Пиониру. Долазио сам да гледам утакмице, нисам играо. Можда и нисам човек који може то да вам упореди. Надам се да ће и овде доћи 20.000 људи, па ће бити атмосфера као и у Пиониру".

Нова сезона у регионалном такмичењу почиње 4. октобра, све екипе су се појачале у нади да са трона скину шампиона.

"Увек кажемо да је АБА лига све јача и јача... Генерално, све екипе су се појачале и сигуран сам да ће бити јача лига него претходних сезона. Очекујемо да све то почне, па ћемо видети како ће то да изгледа. Кроз неке пријатељске утакмице сам пратио сам ривале, али ништа претерано нити детаљно. Ми имамо наше обавезе и морамо да се фокусирамо на нас", рекао је 30-годишњи кошаркаш, који је упитан шта ће бити предност црвено-белих у АБА лиги.

"Имамо ростер од играча који су играли у јаким лигама и на највишем могућем нивоу. Имамо 16 кошаркаша који могу да играју у сваком тренутку подједнако добро и мислим да је снага у тиму", истакао је Човић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво