Давидовац: Први циљ Суперкуп, а главни одбрана АБА лиге

Кошаракаш Црвене звезде Дејан Давидовац рекао је да је циљ црвено-белих у новој сезони одбрана трофеја АБА лиге, али и да имају тим који може да буде конкурентан и у Евролиги. Кошаркаши Звезде у тријумфалном расположењу крећу пут Загреба, где у четвртак против Приморске започињу наступ на Суперкупу АБА лиге, на коме бране трофеј осовојен прошле године.

"Дошло је доста нових играча, а остало је и доста старих играча, а све то значи да ћемо се брже уклопити. На припремним утакмицама смо могли да видимо на чему смо, шта можемо да исправимо пред почетак сезоне. Што се новајлија тиче, мислим да су се сви добро уклопили, свиђа им се Београд генерално. Тренирамо, радимо и једва чекамо да крене сезона", рекао је Давидовац Тањугу.

Звезда је припремни период пред нову сезону, у којој ће се такмичити на три фронта и у Суперкупу АБА лиге, завршила у Грчкој победама над Олимпијакосом (два пута) и Перистеријем.

Кошаркаши Звезде у тријумфалном расположењу крећу пут Загреба, где у четвртак против Приморске започињу наступ на Суперкупу АБА лиге, на коме бране трофеј осовојен прошле године.

"Турнир у Атини завршили смо са три победе, али то су утакмице које резултатски нису битне. Нисмо играли у комплетном саставу, а нису ни противници, тако да то није претерано меродавно. Када се напуни хала и крене такмичење у Евролиги, то ће изгледати скроз другачије. Наравно да је циљ освајање Суперкупа АБА лиге, прва борба за трофеј и било би лепо да се отвори освајањем тог трофеја. Сви то желимо и потрудићемо се да се то деси", рекао је 24-годишсњи кошаркаш.

Екипа са Малог Калемегдана после годину дана враћа се у Евролигу, а мишљење спортске јавности је да актуелни шампиони Србије и региона имају најјачи тим у последњих неколико година.

"Сви смо једва чекали Евролигу, за то смо се борили прошле сезоне. Евролига је најбоље европско такмичење, захтева много тога, има више екипа него претходних година... Што се тиче нас конкретно, не бих да причам шта ћемо и како ћемо. Очекујем да ћемо даватии максимум на свакој утакмици. Првенствени циљ је АБА лига, а мислим да имамо и такав тим који може да буде конкурентан и у Евролиги. Идемо утакмицу по утакмицу, па ћемо да видимо докле ћемо стићи".

Давидовац је у прошлој сезони био један од "џокера" тренера Милана Томића и у кључним моментима правио разлику на паркету.

"Мени је ово трећа сезона у Звезди. Доведени су нови играчи, ми стари смо ту и свако се бори за своје минуте, за своју игру, како се уклапа у тим, како ће то да изгледати на терену... Има ту много ствари од којих зависи како ће ко од играча изгледати", закључио је Давидовац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво