Марина Маљковић за РТС: Желимо у Токио, родитељи, немате изговор да вам дете не тренира

Гостујући у Београдској хроници, селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић причала је о наредним обавезема њених изабраница, као и о Покрету за женску кошарку који организује.

Маљковићева је са клупе водила репрезентацију до освајања бронзане медаље на ЕП управо у Србији, а утисак је да се тај успех брзо заборавио.

"То смо ми Срби, то је нормално за нас. Ипак, ми као спортисти смо спремни да радимо за један дан или вече кад се игра утакмица и осваја медаља", изјавила је селекторка.

Наредне обавезе репрезентације Србије су квалификације за ЕП, као и Олимпијске игре.

"Биће тешко, пре квалификација за ОИ имамо квалификације за ЕП, где смо већ добили групу, тежак посао је испред нас. Долази на наплату то што немамо јаку домаћу лигу. Све репрезентативке су у иностранству и тешко је да се у Фибином програму окупимо. Видећемо шта ће бити, не могу ништа да најавим, али не бежимо од жеље да идемо у Токио", изјавила је Маљковићева.

Српски стручњак креатор је "Покрета за женску кошарку", бесплатне школе кошарке за девојчице. 

"Навршава се пета јубиларна година покрета, мој основни циљ је да што више девојчица тренира бесплатно. Стално ме родитељи питају у да ли је стварно све бесплатно и не верују да јесте, али ја желим да у нацији имамо здраве физички и ментално девојке, а у овом случају женска репрезентација за пар година профитира из тога".

У програм Покрета је убачена и школа "кошаркашког енглеског језика".

"Идеја је да се сви баве спортом и да имају право да се баве спортом. Родитељи, немате изговоре да се ваша девојчица не упише на кошарку, јер је све потпуно бесплатно. Додали смо кошаркашку терминологију енглеског језика за време тренинга. Професор на Енглеском говори важне фразе, да те девојчице буду спремне и немају баријеру", додала је.

Марина Маљковић поред репрезентације Србије, тренира и кинески клуб Шангај Свордфиш, чије се кошаркашице припремају управо у Србији.

"Оне приводе крају припреме, прошле године су биле месец дана, сада су два. Одушевљене су, ја сам срећна и част ми је што долазе и воле моју земљу", закључила је Маљковићева.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво