Звезда у новом оделу спремна за нову сезону

Кошаркашки клуб Црвена звезда одржала је евролигашки медијски дан пре почетак нове сезоне. Црвено-бели су представили и нове дресове, у којима ће покушати да остваре што боље резултате у свим такмичењима.

"Припреме до сада иду онако како сам зацртао на почетку сезоне. Сви момци и стручни штаб ради добро, одиграли смо и пријатељаске утакмице где смо видели на чему још треба да радимо. Осим Бранка нема повређених играча, све иде по плану и спремамо се за Суперкуп", изјавио је тренер Томић.

"У Атини смо имали три утакмице у пар дана и тако сам ја направио програм да би се тим навикао да игра у таквом ритму да би био што спремнији да игра у Суперкупу", додао је стратег Звезде.

Капитен екипе Бранко Лазић изјавио је да су припреме одрађене на сјајан начин и да је екипа спремна за сезону.

"Што се тиче саме сезоне почетак се приближава, у среду путујемо у Загреб ради Суперкупа, као што је тренер рекао припреме су прошле у задовољавајућем нивоу. Више од 80 утакмица се игра ове сезоне, то изоскује велики напор и конценграцију свих нас,м очекујем да нас послужи здравље, да ће се све повреде завршити у припремном периоду и да изнесемо сезоне на највећем нивоу и са највећим циљевима", изјавио је Лазић.

"Као и сваке године, акценат је на АБА Лигу, али наравно, нећемо само да учествувјемо у осталим такмичењима већ да се такмичимо са свим екипама и будемо конкурентни", додао је Лазић.

Ново појачање на позицији плејмејкера Лоренцо Браун, истакао је да једва чека да заигра пред пуним трибинама, као и да га радује квалитет кошарке у Европи.

"Сигурно да има разлике у кошарци у НБА и овде у Европи. Када сам контактирао агента при тражењу клуба, приближио ми је стање кошарке у Европи. Игра је сјајна, главне разлике су у темпу и спејсингу. Прилагодићу се свему, једва чекам да дворана буде пуна. Ко не може да се прилагоди, онда није за ово", изјавио је Браун.

Центар Звезде Мајкл Оџо изјавио је да га радује то што се тим појачао квалитетно, јер свако има нешто да научи.

"Сјајно је што су ови момци ту. Прегршт талента и искуства на једном месту, дугачка клупа и свако може да допуни неког саиграча и свако да научи нешто", изјавио је Оџо.

"Кошарка еволуира и сада центри шутирају тројке, па тако и ја обећавам једну до краја сезоне", нашалио се Оџо.

Повратник у црвено-беле, Огњен Кузмић изјавио је да се добро опоравља, брже од очекиваног.

"Опоравак напредује одлично, једва чекам дозволу доктора да заиграм. Што се тиче екипе, мислим да поседује одличан квалитет. Ту су момци са доста искуства. Ја нисам имао среће са повредама у прошлим сезонама, тако да се надам да ћу поновити партије управо из Звезде из прошлог мандата", изјавио је Кузмић и нашалио се на Оџову изјаву.

"Он нек изволи и нек шутира тројке ако хоће и за мене, ја се држим игре у рекету", уз осмех је изјавио Кузмић.

Црвена звезда своју прву такмичарску утакмицу игра у четвртак у Загребу против Приморске у оквиру Суперкупа АБА лиге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво