Спортс Илустрејтед: Јокић осми играч НБА лиге

Утицајни амерички лист представио је списак кошаркаша који ће "обасјати" НБА лигу наредне сезоне. На њој, при самом врху, нашло се места за Николу Јокића.

Спортс Илустрејтед је изашао са листом 100 најбољих НБА играча за 2020. годину. Тачније, како и сами у овом листу појашњавају, тежња је да се предвиди који ће то кошаркаши доминирати у сезони 2019-2020.

Рукији нису у избору, а критеријум се односи на самог играча, без контекста тима у којем игра или у који је прешао.

Никола Јокић је, на овом рангирању, позициониран на осмом месту. Први је Јанис Адетокумбо.
Међу Европљанима, свима, махом, позиционираним далеко иза Јокића, јесу и Рики Рубио и Марк Гасол, Литванци Валанчијунас и Сабонис, Финац Лаури Марканен, Хрват Бојан Богдановић, Данило Галинари, Никола Вучевић, Кристапс Порцингис, Лука Дончић...

За Јокића, који се налази тик испред Пола Џорџа и тик иза Жоела Ембида, каже се да је у плеј-офу прошле сезоне развејао све сумње у брзину ногу, толико важну у фази одбране. Ту је и питање издржљивости, на које је тако суверено одговорио играјући готово надреално много минута, умало уводећи свој тим у финале Запада.

Постојале су сумње да његов специфични стил игре не може да дође до пуног изражаја у плеј-офу, али то је категорички демантовано просеком од 25,1 поена, 13 скокова и 8,4 асистенције.

Даље се истиче како је веома тешко играти против Јокића јер је он опасност из свих позиција, а мало је, ако их уопште има, играча који су комфорни да играју одбрану у сваком делу терена. А, када га удвоје, Јокић одигра пас који је у својој глави припремио неколико секунди раније. Текст иде толико далеко да каже како је Јокић. могуће, „најбољи додавач међу центрима у историји лиге".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво