"Велики Шон" завршио каријеру

Доскорашњи кошаркаш Голден Стејта Шон Ливингстон, одлучио је да заврши кошаркашку каријеру у 34. години.

Петнаест година дуга ролеркостер каријера Шона Ливингстона дошла је до свог краја. Троструки освајач НБА лиге са Голден Стејтом у 34. години решио је да оде у пензију.

"Након 15 година у НБА лиги, толико сам тужан, срећан и захвалан у исто време. Тешко је описати све емоције неопходне за испуњење својих снова. Свако ко је победио прогнозе и шансе разуме дозу менталног и емотивног напора који је потребан да се добије рат, али и инспиришу други. За време проведеног у лиги, оно на шта ћу бити највише поносан је чињеница да су мој карактер, вредности и воља били тестирани, а да сам ја тај тест положио", написао је Ливингстон на друштвеним мрежама.

"Велики Шон", како су га звали због висине (201цм висок плејмејкер), али и кошаркашког умећа, један од ретких играча који је директно из средње школе отишао у НБА лиги док је то још било могуће. Лос Анђелес Клиперси били су први његов тим 2004. године, а предвиђала му се велика каријера.

Огромну препреку доживео је 2007. године, када је тешка повреда колена претила да угрози његово активно играње кошарке.

У наредних шест година променио је седам тимова, наступајући за Мајами, Оклахому, Вашингтон, Шарлот, Милвоки, Кливленд и Бруклин.

Када се помислило да Ливингстон никада неће показати ни делић потенцијала, уследио је најбољи период његове каријере, последњих пет година које је провео у екипи Голден Стејт вориорса.

Са "ратницима" је освојио три НБА прстена, а његов допринос био је толики, да се у неким утакмицама равнао са оним који су пружали Кари, Томпсон, Грин или Дурент.

Након неуспеха у финалу против Торонта прошле године, Голден Стејт је доживео велике реформе, а једна од њих била је и отпуштање дугогодишњег резервног плеја Ливингстона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво