Маљковић: Да дуплирамо број девојчица које се баве кошарком

Пета сезона бесплатних школа кошарке за девојчице основношколског узраста Покрета Марина Маљковић почела је данас са радом. Тачно два месеца после освајање европске бронзе на првенству које су заједно организовале Србија и Летоније, селекторка Марина Маљковић почела је пету сезону свог покрета, у којој ће девојчице имати прилику да се бесплатно баве кошарком.

"Драго ми је што смо у Мајдану, волим када овде направимо старт сезоне. Сада радује она бронза коју су моје кошаркашице освојиле овога лета. Наравно да ће она да активира и да буде подстрек и да ћемо се ми у Покрету позабавити тиме као и увек, да што више девојчица крене да се бави кошарком, да живе здравим животом и да имају могућност за све оно што им покрет нуди", рекла је Маљковић Танјугу.

Гошће на отварању нове сезоне биле су кошаркашице Шангаја, које тренира Маљковић.

"Оно што је важно у овом моменту је Нови Пазар. Хвала Златиборцу што је омогућио да у том граду отворимо још једно нове место за Покрет. У Спортском центру у Жаркову отварамо још једну локацију Покрета, али ове старе локације, сигурна сам да ће да дуплирају број девојчица ове године и након успеха женске репрезентације, а наравно очекујемо и успех мушке репрезентације, што је свакако добро за наш спорт ", рекла је Маљковић.

Маљковић је истакла и да је кроз четри године од рада овог Покрета кроз исти прошло нешто мање од 2.000 девојчица, а додала је да интересовање расте све више и више.

"Имамо уредан списак девојчица, али тај списак желим да дуплирамо. Након одиграног Европског првенства у нашем граду и нашој земљи, та борба за бронзу у београдској Арени и огромна посета девојчица, које су показале колико воле наше репрезентативке и колико се идентификују са њима и колико су вољне да крену са кошарком. Хоћу 4.000 девојчица, да наставимо да радимо оно што смо радили претходних година, а то је нешто најбоље за нашу децу и девојчице", закључила је Маљковић.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић истака је да је право задовољство сарађивати са селекторком Маљковић, која својим радом доприноси развоју женског спорта у Србији и подстиче девојчице да тренирају кошарку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво