Звезда представила тројицу Американаца: Желимо трофеје

Кошаркашки клуб Црвена звезда представио је на Малом Калемегдану тројицу појачања - Американце Џејмса Гиста, Дерика и Лоренца Брауна. Дерик Браун истако је да је веома срећаn што је дошао у клуб који има велику традицију и у ком ће носити дрес са бројем 1.

"Срећан сам што сам овде и што ћу играти за тим велике традиције. Узбуђен сам и што цу играти за сјајне навијаче, играо сам против њих, а сада сам на истој страни са њима и срећан сам због тога. Мој примарни разлог за долазак овде су управо навијачи. То су најбољи навијаци које сам икада видео", рекао је Браун на представљању на Малом Калемегдану.

Браун има искуство играња у Еволиги, али у НБА, али прошле сезоне није наступао у такмичарским утакмицама.

„Нисам играо претходне сезоне, али мислим да знамо из сезона пре тога шта могу на терену. Видећемо како ће то изгледати наредне сезоне."

Крилни центар Џејмс Гист после седам сезона у дресу Панатинаикоса обукао црвено-бели дрес са бројем 15.

„Узбуђен што сам овде. Познајем традицију клуба и срећан сам што сам у Београду и што ћу носити дрес Црвене звезде. Спреман сам да радим вредно и једва чекам наредну сезону. Разлог зашто сам дошао је прилика да играм на највишем нивоу у Европи и да се борим за трофеје. Играм кошарку не само да бих играо и забављао се, већ и да освајам пехаре. То је највећи разлог зашто сам овде", рекао је Гист.

Он је својевремно играо за беградски Партизан, па је упитан какве утакмице очекује са црно-белима.

"Био сам у различитим ситуацијама од када сам почео да играм кошарку и имао сам прилику да играм највеће дербије у Европи. У дресу Фенербахчеа сам играо против Галатасараја, затим Олимпијакос и Панатинаикос.... Овде је то Црвена звезда и Партизан чије ривалство у потпуности разумем. Ту је много набоја и велика енергија долази са трибина. Нису то утакмице са којима се нисам суочавао", истакао је Гист. 

Власник шампионског прстена НБА лиге са Торонто Репторсима, МВП развојне НБА лиге Лоренцо Браун задужио је црвено-бели дрес са бројем 4 , који ће носити у свој првој сезони у Европи.

„Ово ми је први пут да сам у Европи. Гледао сам видео клипове шта је Црвена звезда радила претходних сезона. Једва чекам да почне нова сезона, покушаћемо да освојимо све и томе се унапред радујем. Разлог зашто сам овде јесте могућност наступања на највишем нивоу и могућност освајања трофеја. Покушаћемо да их освојимо све", истакао је Браун.

На питање колико познаје европску кошарку рекао је:

"Искрено не знам шта тачно да очекујем. Све што сам видео било је на Јутјубу и сличним местима. Знам да је Црвена звезда члан Евролиге, а то је први ниво испод НБА лиге. Овде сам да побеђујем и трудићу се да то радим. То је све што желим у овом тренутку", закључио је нови плејмејкер Црвене звезде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се