Блат открио да болује од мултипле склерозе

Тренер Олимпијакоса, Израелац Дејвид Блат, открио је да болује од мултипле склерозе.

Грчки тим објавио је Блатово отворено писмо јавности, у којем он говори први пут откада је сазнао да болује од аутоимуне болести.

Преносимо вам део веома емотивног писма.

"Понекад вам живот у лице баци нешто без икаквог објашњења или разлога. То су тренуци када схватите да треба да направите изборе који тестирају ваш прави карактер. Пре неколико месеци дигностикована ми је мултипла склероза. То је болест која се јавља у многим облицима и одражава се на различите начине на различите људе. То је аутоимуна болест која на многе начине мења квалитет живота и способност да обављате обичне активности које су вам биле сасвим нормалне", написао је Блат.

"Ја сам тренер. Мој посао је да водим, инспиришем и учим много људи. То што нећу бити једнако агилан и активан не утиче на моју способност да радим те ствари. Имам среће. Имам поред себе сјајне докторе и менаџмент који прихвата моју неспособност и помаже ми да пребродим. Моје стање није пикник, али многима је теже. Моја обавеза је да будем пример свима да наставе са својим животима на најбољи могучи начин, као и да се никада не препусте и никада не предају", рекао је Блат.

Још није познато да ли ће израелски стручњак остати на клуби Олимпијакоса и у наредној сезони.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво