Светислав Пешић, истински шампион и ван терена

Трофејни кошаркашки тренер Светислав Пешић показао је истински шампион и ван терена, одлучивши да помогне Немањи Цветковићу, 13-годишњем дечаку из Пирота који се суочио са малигним тумором можданог стабла.

После терапија у Београду Немања лечење треба да настави у Турској, у чувеној клиници "Ачибадем", а како породица Цветковић није у могућности да све финансијски изнесе, Пешић и компанија "Меридиан" су јој донирали финансијска средства за лечење дечака.

"Донео сам и један дрес Барселоне за тебе. Ја сам тамо тренер и сада да навијаш за Барселону. Нецо, ти си сличних година као мој унук Лука, он је рођен 2005, а ти годину дана касније. Драго ми је да сте нас са осмехом дочекали, да је оптимизам ту, тако и треба. Мој пријатељ Жељко Обрадовић је тренер у Истанбулу и контактираћемо заједно болницу кад одете тамо. Ми смо задужени за то да вам помогнемо", обратио се Пешић дечаку у његовом дому.

Пешић је на свом хуманитарном путу обишао и "Удружење за помоћ ментално недовољно развијених лица Пирот", где је донирао финансијска средства за помоћ како би рад са децом и њихово укључење било што лакше и ефикасније.

"Заједно са "Меридианом" је била прилика да се укључимо у помоћ малом Немањи и желимо му да што пре оздрави. Посетили смо и "Удружење за помоћ МНРЛ", једну од најмодернијих установа у Србији и поносан смо што је баш у Пироту, да у најбољим условима можемо да помогнемо онима којима је потребно", закључио је Пешић и захвалио се "Меридиану" на овој иницијативи, посебно што је увек спреман да се одазове на хуманитарне акције за децу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво