Леброн саставио непобедиву петорку Лејкерса, само је он вишак

Америка је центар света професионалног спорта. С тим у вези, и америчко спортско новинарство је испред свих других, а оно, поред мање-више класичног покривања спортских догађаја, подразумева бављење статистиком, али и разноразним рангирањима и фикцијом. Стога, није ретко да се пише о томе ко је најбољи свих времена (тзв. GOAT расправе), али и о томе да ли би један фиктивни тим био бољи и јачи од неког другог такође фиктивног тима. Управо за једну такву расправу повод је дао најбољи кошаркаш данашњице Леброн Џејмс, објавом на свом Инстаграм профилу у којој је објавио састав тима са којим би победио било кога.

Леброн саставио непобедиву петорку Лејкерса, само је он вишак Леброн саставио непобедиву петорку Лејкерса, само је он вишак

Прошлог лета вероватно најбољи играч XXI века, Леброн Џејмс, свој таленат је преселио у Калифорнију и постао "лејкер". Међутим, прва година у љубичасто-златном није протекла како је планирано, те су Лејкерси поново пропустили плеј-оф, а сам "краљ" је због повреде раније завршио сезону.

Ново лето донело је нова велика очекивања. У блокбастер трејду стигао је (из другог покушаја) ол-стар центар Ентони Дејвис, али не и Кавај Ленард, који је на крају ипак одлучио да постане члан комшијских Клиперса. Остатак "ростера" Лејкерси су, вођени генералним менаџером Робом Пелинком и незваничним џи-емом Џејмсом, попунили квалитетним и искусним играчима.

Но, полууспешан free agency, односно наступ на трансфер пијаци, а који "језераше" у кладионицама Лас Вегаса ставља на деобу трећег места на листи фаворита за освајање титуле, није сметао Леброну да на свом Инстаграм профилу подели фотографију, тачније фото-монтажу на којој се поред њега налазе легенде Лејкерса Карим Абдул Џабар, Меџик Џонсон, Коби Брајант и Шекил О‘Нил, уз коментар:

"Веома сам почаствован и захвалан што сам заједно са овим величинама. Човече, ова петорка против најбоље петорке у историји било које франшизе. Хајдемо!", написао је Леброн и тиме отворио дискусију.

Иако је одмах наишао на осуду навијача Лејкерса због тога што је себе сврстао испред нпр. Вилта Чејмберлена и међу играче који су са тим тимом освајали титуле и стварали тзв. династије, а он то (и даље) није и питање је да ли ће уопште урадити, главна дебата коју је овај пост покренуо је та да ли постоји тим који би овој петорци са слике могао да се супротстави?

Без дилеме, првог равноправног противника морамо тражити у редовима највећег ривала Лејкерса – Бостон Селтиксима, који и даље имају једну титулу више у историјској трци (17–16).

Како је дрес и даље најтрофејније НБА франшизе носило мноштво великих играча и готово је немогуће направити грешка лишен избор, аутор ових редова би покушао са петорком: Бил Расел, Лери Берд, Џон Хавличек, Кевин Мaкхејл и Боб Кози (укупно 31 титула!).

Други озбиљан такмац били би Чикаго булси са Џорданом, Рузом, Пипеном, Родманом и Гилмором, као и Детроит Пистонси са Томасом, Думарсом, Хилом, поново Родманом и Ламбиром.

Тим Сан Антонија у саставу Паркер, Гервин, Ленард, Данкан и Робинсон или Хјустона са Смитом, Харденом, Мекгрејдијем, Оријем и Олајџувоном би такође имао шта да тражи у тој утакмици из Лебронове фикције, а без дилеме их има још...

Које је ваше мишљење? Са којим би сте тимом ви напали Лејкерсе са слике? Пишите нам у коментарима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво