Кошаркаши у колицима: Дрес Србије је највећи понос

Ко је најбољи? Србијаааа!!! Узвик који ођекује спортском двораном у Књажевцу, где се кошаркашка репрезентација Србије у колицима припрема за Европски шампионат Ц дивизије у Бугарској, фантастично описује понос ових храбрих момака што представљају своју земљу и жељу да остваре што бољи резултат.

Циљ је да се пласирају у Б дивизију, али и скрену пажњу српске јавности на овај спорт.

Управо зато тим је овог лета добио два велика појачања - Слободана Бањца, досадашњег репрезентативца Словеније и искусног интернационалца, који ће имати улогу играча-селектора и Елвиса Факића, једног од најбољих играча Бундеслиге, који је рођен у Тутину, али се већ са пет година преселио у Немачку.

"Дошао сам да помогнем репрезентацији, идеја ми се свиђала одувек, не само због жеље да се пласирамо у виши ранг, него и због укупног напретка овог спорта у Србији", рекао је Бањац Танјугу.

Он је додао да је дрес са грбом Србије посебна мотивација и понос, као и да су га момци супер прихватили и да ће учинити све да им пренесе део свог богатог искуства.

"Сад имамо добар спој у тиму, искуство, плус неколико младих момака и сад је тренутак да направимо степеницу више. Такође, и да остваримо напредак у српским клубовима и будемо конкурентни у Европи", истакао је дугогодишњи играч италијанских клубова, који је претходне три сезоне играо у аустријском Салцбургу.

Велико појачање селекције Србије из немачког Рандена Елвис Факић истиче да не постоји већи понос од играња за своју земљу.

"Кад причаш исти језик са саиграчима, већи понос не постоји. Момци су ме супер прихватили, као да сам већ годинама део екипе. Ипак, ја сам само један од 12 и даћу све од себе да тим буде успешан. Идемо на ЕП да победимо, али респектујемо све, сви се спремају", рекао је он.

Капитен Жељко Цхирковић каже да не би био ту да не верује у успех.

"Ја сам овде од формирања Савеза, али сада први пут имамо овако широк спектар играча. Физички никад нисмо били спремнији, атмосфера је фантастична, ово наше дружење је посебна доживљај, чак и кад изгубимо брзо успемо да се вратимо на прави колосек. Циљ нам је да уђемо у Б дивизију, али и да скренемо пажњу, да се формирају клубови у Србији, формирамо базу и из те базе црпимо нове играче, који ће заменити нас старије", истакао је Ћирковић.

Европско првенство Ц дивизије игра се у Софији од 29. јула до 4. августа, а поред Србије учествују Грчка, Чешка, Мађарска, Ирска, Португалија и домаћин Бугарска.

Пласман у Б дивизију избориће две првопласиране екипе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи