Радоњић довео велико НБА појачање у Бајерн

Амерички кошаркаш Грег Монро нови је играч минхенског Бајерна, објавио је немачки шампион на званичном сајту. У тим који води некадашњи тренер Црвене звезде Дејан Радоњић стигло је велико појачање са вишегодишњом каријером у НБА лиги.

Момак који игра на позицији центра и крилног центра у Бундеслигу стиже из Филаделфија 76ерса, што му је био трећи клуб прошле сезоне.

Почео је у Торонто репторсима, каснијем шампиону најјаче лиге света, а пре доласка у Филу наступао је и за Бостон селтиксе.

"Веома сам узбуђен што долазим у клуб као што је Бајерн, као и у град Минхен. Радујем се доласку у Немачку и наравно игрању у Евролиги. Знам да је Бајерн освојио национални шампионат прошле сезоне и да је Евролига најјаче такмичење ван НБА. Желим да допринесем својим искуством, како би клуб остварио циљеве", рекао је Монро који се тренутно налази у родном граду Њу Орлеансу.

Монро је бивши студент универзитета Џорџтаун и својевремено је био 7. пик на драфту 2010. године, када су га изабрали Детроит Пистонси и у њиховом дресу је некако оставио и најдубљи траг, када је чинио тандем заједно са Андреом Драмондом.

Монро је на 632 утакмице у најјачој лиги на свету просечно бележио 13,2 поена и 8,3 скокова по утакмици. Стартер је био 417 пута, док је 27 мечева играо у плеј-офу.

"Грег је веома талентован и интелигентан центар који је савршен за наш систем. Надам се да нико не очекује други део приче зване 'Дерик Вилијамс' јер је Монро много другачији и игра на другој позицији. Није само његова кошаркашка интелигенција фантастична, већ ће се и карактерно брзо уклопити у наш клуб. Његов таленат и велико НБА искуство ће унапредити наш тим, клуб и целу кошаркашку заједницу у Минхену. Веома смо срећни што нам се Грег придружио", казао је спортски директор Бајерна Данијеле Бјаси.

Детаљи уговора нису објављени. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи