Нови шамар "земљи кошарке", Италијани послали Србију у Б дивизију!

Млади кошаркаши Србије изгубили су од Италије 86:63 на шампионату Европе узраста до 20 година, па ће "орлови", први пут у историји, играти у Б дивизији. Изабраници Оливера Поповића бориће се са Летонијом за 15. место на шампионату у Израелу.

Још један неочекиван резултат забележили су изабраници Оливера Поповића на Европском првенству до 20 година. Србија је поражена од Италије 86:63 и први пут у историји играће у Б дивизији континенталног такмичења.

Пораз од Велике Британије у осмини финала био је изгледа само први корак ка потпуном краху младих "орлова", који су од Италије убедљиво поражени и "бориће" се за 15. место на шампионату против Летоније.

Италија је од првог тренутка кренула снажно, млади "азури" прву четвртину решили су у своју корист резултатом 27:11, а до краја меча само су подизали предност против неубедљиве селекције Србије.

Габријеле Стефанини био је најефикаснији на мечу са 27 поена, док је у тиму Србије Марко Пецарски постигао 15, а Вук Вуликић 14 поена.

Селекција Србије до 20 година последњи пут била је шампион Европе последњи пут 2015. године, а сада јој предстоји трновит пут за повратак у елитну дивизију европске кошарке.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво