Кошаркаши Србије у првом шеширу на жребу квалификација за ЕП

Кошаркашка репрезентација Србије из првог шешира сазнаће ривале у квалификацијама за Европско првенство 2021. године у Чешкој, Грузији, Немачкој и Италији.

На жребу у Минхену биће извучено осам група по четири тима, одакле најбоља три иду на шампионат, изузев у групама у којима су домаћини и у тим групама постоје две визе.

Поред "Орлова" први шешир чине Шпанија, Француска и Литванија, у другом су Словенија, Грчка, Хрватска и Русија, у трећем Италија, Летонија, Турска и Украјина, у четвртом Финска, Немачка, Чешка и Пољска.

У петом шеширу су Грузија, Црна Гора, Белгија и Израел, у шестом Мађарска, БиХ, Холандија и Северна Македонија, у седмом Естонија, Бугарска, Шведска и Аустрија, док ће осми шешир бити познат после прелиминарних квалификација.

Србија ће ривале добити из четвртог, петог и осмог шешира, појаснила је Фиба Европа.

Жреб је на програму је у понедељак са почетком у 12.15.

Квалифкације за Европско првенство стартују у фебруару следеће године и трају тачно годину дана са укупно четири "прозора".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво