Окупили се "орлови", у Кину иду са намером да освоје медаљу

Кошаркашка репрезнетација Србије окупила се данас у Београду, пред почетак припрема за Светско првенство које се одржава у Кини од 31. августа до 15. септембра. Селектор Ђорђевић поручује да он и његов тим не бежи од улоге једног од фаворита и да у Кину иду са намером да се врате са медаљом.

У београдском хотелу "Краун Плаза" слектор Александар Ђорђевић окупио је кандидате за предстојећи кошаркашки Мундијал.

На првом окупљању појавили су се Милош Теодосић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Алекса Аврамовић, Дејан Тодоровић, Владимир Лучић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Мирослав Радуљица, Никола Милутинов, Бобан Марјановић и Никола Јовановић.

Центар Денвера екипи ће се прикључити накнадно 2. августа.

Ђорђевић је обраћање почео речима да су све мисли упућене ка Огњену Кузмићу, који се нашао на списку, али је у међувремену доживео тешку саобраћајну несрећу.

"Поздрав свим репрезентативцима и велики поздрав великом човеку и репрезентативцу који није са нама, а требало је да буде. То је Огњен Кузмић. Све мисли ових момака иду ка њему. Желимо му да што пре оздрави и да се што пре врати екипи којој је много дао и којој ће још много дати", рекао је Ђорђевић.

О новој кампањи „орлова" рекао је:

"Надамо се да ћемо бити спремни за почетак Мундобаскета, али и за крај. Промењен је систем, прошли смо две године нимало лаког пута до шансе да се боримо за медаљу која је увек наш циљ. Желим да се захвалим сваком играчу који је учествовао бар у једном тренингу репрезентације на том путу. Припреме су испланиране у доследности са свим што смо радили до сада. Играчи знају шта их чека и то нам је до сада доносило резултате. Надам се да ће нас повреде заобићи и да ћемо у Кину отићи у најјачем саставу. Првенство ће бити изузетно захтевно, има много добрих репрезентација које су подигле форму, али и играча који су подигли свој индивидуални квалитет", рекао је Ђорђевић.

Он није хтео да посебно коментарише "прецртавање" појединих играча, конкрето на питање о Калинићу и нагласио да увек прича само о онима који су ту.

"Многи играчи су направили искорак у каријери и зато су ту. Сви који су били на ранијим списковима су и даље део ове екипе и треба да буду спремни на мој позив. Изабрао сам тим у односу на оно што нас чека. Физичка спремност ће бити наш битан адут. Ту је доста момака који су искочили и стигли до НБА. Имамо јако зрелу екипу која зна шта је чека, играче који су свесни колико морамо бити на земљи уз максимално поштовање сваког противника с којим ћемо играти, не само на Светском првенству, већ и пре тога. Направићемо детаљан план за индивидуалне програме, има ствари које морамо да испоштујемо с обзиром на обавезе играча из њихових уговора", закључио је Сале.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво