Фибин 3x3 турнир за викенд код Штарк арене

Предстојећег викеда Београд ће бити домаћин официалног Фибиног 3x3 Челенџер такмичења у баскету испред Штарк арене и то је права прилика да Србија још једном покаже да је земља кошарке, истакао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је, на конференцији за медије у Скупштини Београда, додао да се нада да ће такав турнир, који се први пут одржава у нашој земљи, постати традиција.

"Изразио бих задовољство што после женског Европског првенства у кошарци имамо још једно такмичење код нас. Кошарка, као основа баскета, је увек добродошла у Србију и битан нам је спорт", рекао је Весић и позвао Београђане да у великом броју испуне трибине и пруже подршку српским екипама.

Он је поручио да је предстојећи турнир највећи челенџер на свету и да му је драго што ће бити у престоници Србије.

"Имамо најбољи тим на свету, Нови Сад, али и репрезентацију. Баскет се брзо развија у свету, постао је олимпијски спорт, што је прилика и да освојимо медаљу. Исказали смо жељу да будемо домаћини и хоћемо да допринесемо популаризацији тог спорта", рекао је Весић, уз констатацију да Србија жели да улаже у спорт у коме је веома успешна.

Баскеташ Дејан Мајсторовић, члан тима који је покорио свет и Европу у баскету, захвалио се Граду Београду што ће бити домаћин тако великог такмичења.

"Пресрећни смо што можемо да играмо турнир из тако значајне серије у Србији. Доноси нам пуно бодова у квалификацијама за Олимпијске игре, односно велику шансу за пласман", поручио је он.

Директор турнира Никола Копривица каже да му је велика част што ће Београд бити први пут организатор тако значајног такмичења.

"То је награда за момке који успешно репрезентују Србију. Трудили смо се да направимо највећи челенџер на свету, а ништа од тога не би било без подршке Града", навео је Копривица пре него што је Весићу уручио дрес.

Фибин 3x3 Челенџер се игра у суботу и недељу на терену код Штарк арене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво