„Блокбастер трејд“: Харден и Вестбрук поново заједно

Оклахома дозволила трејд, Расел Вестбрук иде у Хјустон и поново ће играти у дуету са Џејмсом Харденом. Хјустон у супротном смеру шаље Криса Пола, и два заштићена пика 2024. и 2026. године, такође, и две замене пикова на драфтовима 2021. и 2025. године.

„Блокбастер трејд", како је назван у Америци, десио се претходне ноћи и није нешто што се често дешава у НБА лиги.

Вестбрук се сели у Тексас, и поново ће играти са Џејмсом Харденом, да ли је ово добитна комбинација за нови НБА прстен, остаје да се види. Према објави новинара Адријана Војнаровског, Хјустон је препустио и два заштићена пика прве рунде драфтова 2024. и 2026. године, као и две замене пикова на драфтовима 2021. и 2025. године.

Вестбрук и Харден су на почетку НБА каријере играли заједно у Оклахоми, али је популарни "Брада" 2012. прешао у Хјустон.

У време када су заједно играли Вестбрук и Харден, уједно и са Кевином Дурентом, Тандери су били озбиљан конкурент за титулу НБА лиге, али су изгубили финале од Мајамија 2012. године. 

Мајами је, такође, хтео Вестбрука у својој екипи, ипак екипа са Флориде није желела да се одрекне предности на драфтовима. Победио је Хјустон, који је по сваку цену желео овог играча у својој екипи, пристао је да се, на неки начин, одрекне младих нада на драфтовима који следе.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво