Стеф Кари поново има саиграча из Србије!

Ален Смаилагић, осамнаестогодишњи српски крилни центар потписао је данас једногодишњи руки уговор са Голден Стејтом, и тако постао шести српски играч у НБА лиги.

Вориорси су га претходно бирали на НБА драфту са 39. места, а после одличних игара у Летњој лиги одлучили да га задрже у својим редовима.

Он у Лас Вегасу просечно бележи 9,3 поена и 6 скокова за 24 минута на паркету, а поједини амерички новинари га већ пореде са Николом Јокићем, и то са бољим "физикалијама".

Претходно је екипа из Оукленда "крила" Смаилагића у свом развојном тиму Санта Круз, где је био најмлађи играч у историји "Џи лиге".

Како наводе амерички медији, за годину дана уговора са "Ратницима" Ален би требало да инкасира 900.000 долара. 

Да све буде још занимљивије, Смаилагић је у Америку отишао директно из Бека, екипе из београдског насеља Котеж. Скаутима је очигледно запала за око његова статистика у јуниорској лиги (играчи испод 19 година), у којој је имао просек од 21,7 поена, 11,2 скока и 1,9 блокада по мечу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи