Јовановићева "украла" победу, Србија у четвртфиналу

Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала је у Зрењанину Белгију са 70:66 и пласирала се у четвртфинале Европског првенства.

Какав меч, каква борба и каква драма виђена је у "Кристалној дворани" у Зрењанину. Србија је лавовском борбом дошла до преокрета, победе и пласмана у четвртфинале ЕП.

Белгија је и пре меча важила за јаког ривала, а то се потврдило и на терену. Србија је имала проблема са стилом игре Белгије, пошто се много шутирало, машило, а самим тим и скакало и трчало. Поново су велики удео играла и слободна бацања.

Србија је минималном предношћу од 16:15 завршила прву четвртину, али је у другом делу постигла само десет поена, док је Белгија успела да стекне осетнију предност од осам поена.

Дуго је та предност била на снази, пошто је Белгија успела да одбије први налет Србије у трећој деоници.

Ипак, одлучујућа, последња четвртина потпуно је била на страни наше селекције. Сјајно залагање, борба и дисциплина одликовале су изабранице Марине Маљковић. 

На четири минута до краја меча Србија долази до изједначења, а потом и вођства. Уследила је резултатска клацкалица и права драма. Томе је помогао и кров "Кристалне дворане" који је прокишњавао, па је меч на око пет минута био прекинут.

Прекид је само донео још јачу подршку са трибина, а та подршка пробудила је и кошаркашице, које су се бориле за сваку лопту. Поенима Ане Дабовић са линије за слободна бацања Србија је повела са 67:66 десет секунди пре краја.

Белгија је тражила тајм-аут, који ипак није уродио плодом, пошто је Невена Јовановић успела да украде лопту противнику, да би се у наставку изборила слободна бацања. 

Соња Петровић је промашила оба, па је Белгија остала теоретски у игри, секунд и по пре последњег звиждука.

Све наде противницама угасила је Јелена Брукс, поново украденом лоптом, а онда и тројком са скоро пола терена. 

Управо је Брукс била најбољи стрелац екипе са 16 поена, а помоћ је имала у 13 поена Петровићеве и Дабовићеве.

Код Белгије истакле су се Месеман са 21 и Месдат са 15 постигнутих поена. 

Србија је уписала и трећу победу и као првопласирана из Групе Д иде директно у четвртфинале такмичења.

Завршница се игра у "Штарк арени" у Београду, а противник Србије у четвртак биће бољи из дуела Летонија – Шведска.

Овако је протекао меч: 

22.34 – Крај меча, победа Србије над Белгијом резултатом 70:66. Србија је у четвртфиналу.

22.23 – Наставља се меч, резултат је 64:64, 66 секунди је до краја сусрета.

22.18 – Меч је прекинут на кратко из техничких разлога. Кров "Кристалне дворане" прокишњава.

21.51 – Након три одигране четвртине Белгијанке воде са 48:42. Енергичнија и пожртвованија игра Србије у другом полувремену. Наше репрезентативке су серијом 6:0 започеле трећу деоницу, након чега је уследела резултатска клацкалица и размена поена на обе стране. Белгија успева да одржи предност, али се стиче утисак да уколико би прорадио шут са дистанце Србији, да би меч могао да оде у неизвесну завршницу.

21.29 – Настављен је меч...

21.14 – Завршено је прво полувреме, Белгија води са 34:26. Белгијанке су боље ушле у другу четвртину, серијом 8:2 дошле до предности коју успевају да одрже. Србија има проблема са шутем са дистанце (1/9 за три поена), као и са селекцијом фаула, поготово при испуњеном бонусу. Месеман је постигла 12 поена у редовима Белгије, Јелена Брукс у нашој репрезентацији има осам поена.

20.53 – Крај прве четвртине, Србија води са 16:15. Игра се у јаком ритму, са доста трчања. Не најбољи проценти шута обе екипе резултују великом борбом за скок и самим тим доста фаулова и слободних бацања. Србија има минималну предност након десет минута.

20.30 – Почео је меч у "Кристалној дворани" у Зрењанину.

20.25 – Интониране су химне, меч ускоро почиње...

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара