Кошаркашице савладале Русију, против Белгије за четвртфинале

Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала је у Зрењанину селекцију Русије са 77:63 у другом колу Групе Д Европског првенства. Наредни меч против Белгије је шанса да се избори пласман у четвртфинале такмичења.

Србија је уписала две победе у два меча и обезбедила пласман у осмину финала турнира.

Попут меча са Белорусијом, утакмица са Рускињама била је такође неизвесна, са доста борбе и резултатских клацкалица.

Србија је у првом полувремену успела да стекне осетнију предност, задржавши Русију на по 16 поена по четвртини, док је са друге стране убацила 20 и 21 поен. 

Трећа четвртина у потпуности припала је противнику наше селекције, која је променом одбране у зонску, успела да надокнади заостатак, а потом и преузме вођство.

Ипак енергичан старт од девет везаних поена у последњој четвртини донео је преокрет моментума и резултата у корист Србије.

До краја меча Рускиње су успевале у налетима да се резултатски приближе, али је шут са дистанце успео да одбије те налете и реши питање победника. 

Соња Петровић била је јунакиња првог, а Ана Дабовић преузела је ту улогу у другом мечу Србије на турниру.

Ана је имала огроман учинак у другом мечу, пошто је била сјајна и у одбрани и у нападу, разигравала саиграчице и била активна у скоку. 

Меч је завршила са 16 поена, седам скокова и осам асистенција. Помоћ у поенима правиле су јој Бутулија са 15 и Милић са 14.

У редовима Русије истакле су се Шилова са 11 и Белијакова са девет поена.

Србија је изборила пласман у осмину финала, а евентуалном победом против Белгије у наредном мечу би изборила директан пролаз у четвртфинале турнира.

Овако је протекао меч: 

22.27 - Крај меча, победа Србије над Русијом од 77:63.

21.35 – Настављен је меч...

21.20 – Завршено је прво полувреме, Србија води са 41:32. Изабранице Марине Маљковић са девет поена предности иду на одмор. Србија је постепено стварала и повећавала предност, прорадио је и шут са дистанце, док је одбрана остала на истом, високом нивоу. У обе четвртине Русија је задржана на 16 поена, док је Србија постизала 20 и 21.

20.56 – Након првих десет минута игре Србија против Русије води са 23:16. Боља игра наше селекције, поготово у одбрани, која је задавала велике проблеме противнику. Србија је у нападу до поена долазила углавном са линије за слободна бацања (10), користивши рани бонус у који су ушле Рускиње.

20.31 – Након интонирања химни, а потом и минута ћутања у част Жарка Варајића, почео је меч у Зрењанину.

20.10 – У другом мечу Групе Б, Белорусија је савладала Белгију са 69:61.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво