Почиње Европско првенство за кошаркашице, Српкиње у Зрењанину против Белорусије

Европско првенство за кошаркашице у Србији и Летонији почиње у четвртак, 27. јуна у Зрењанину, Нишу и Риги. Наша репрезентација такмичиће се у групи Д са националним тимовима Белорусије, Русије и Белгије у "Кристалној дворани" у Зрењанину.

Екипа коју води Марина Маљковић премијерни меч игра данас од 20.30 часова против Белорусије, а тај дуел моћи ћете да пратите у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Дан пред почетак континенталног такмичења потврђено је и којих ће 12 играчица бранити боје наше земље, а то су: Маја Миљковић, Соња Петровић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Николина Милић, Драгана Станковић, Александра Станаћев, Ана Дабовић и Маја Шкорић.

Маљковићева је селектор, док стручни штаб чине помоћни тренери Милош Пађен и Владимир Вуксановић, кондициони тренер Томаж Бринец, скаут Филип Бенчић, доктор Сузана Милутиновић, физиотерапеути Александар Јовановић и Мирко Алексић и тим менаџер Илија Ковачић.

"Далеко од тога да смо фаворити у овој групи, јер за ривале имамо екипе које су по саставу много јаче од нас, а то су Русија и Белгија. Ми јесмо на турниру у Француској направили добар резултат, победиле Француску и Турску, али смо изгубили од Русије која нам је директан конкурент у групи. Јачина групе, ја то тако гледам, треба да буде огромна мотивација мојим кошаркашицама, не да причају о њој и да кукамо. Моја обавеза, као тренера, јесте да кажем каква је реално ситуација. Далеко смо од четвртфинала, морамо много зноја да пролијемо да бисмо прошли најтежу групу, а то ћемо урадити само исправним размишљањем, да претворимо ту реалну тежину наше групе у нешто позитивно и да подигнемо количину воље, да будемо тим који има убедљиво најбољи вољни моменат, далеко испред свих... Сви добро знате да је репрезентација сада другачија, ја и кад сам дошла поново на место селектора имам осећај не да настављам од 2016. и Рија, већ као да почињем поново изнова 2011. године, када сам први пут дошла на ово место", рекла је Маљковићева.

Наша најбоља играчица Соња Петровић истиче да ће "орлице" имати веома тежак задатак у групној фази.

"Од жреба смо све истицале да нисмо имале среће, не вреди нам ништа да кукамо, више смо се окренуле раду. Можда људима који више прате кошарку Белгија и Белорусија не звуче импозантно... За нас је приоритет прва утакмица, да се пробије лед, да се на најбољи начин прикажемо на премијери пред нашом публиком, а онда верујем да ће све бити лакше", поручила је Петровићева.

Систем такмичења није компликован – првопласирани тимови из четири групе ће директно у четвртфинале у Београду. Тимови који су други и трећи у групама играју осмину финала које ће се играти у Риги односно Београду.

На Евробаскету се екипе неће борити само за медаље већ и за место које води у квалификације за Олимпијске игре. Осим полуфиналиста још две екипе иду у квалификације које су следеће године.

После дуела са Белорускињама, наш тим састаје се са Русијом у петак, односно Белгијом у недељу. Све утакмице Србија ће играти у термину од 20.30 у Зрењанину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво