Фиба претила суспензијом на ОИ, Булут отказао Американце

Светска кошаркашка федерација забранила је репрезентативцу Србије у баскету 3x3 Душану Домовићу Булуту да учествује на престижном америчком такмичењу "Big3" лиги са некадашњим НБА звездама.

Најбољи баскеташ света на драфту у Лас Вегасу изабран је у екипу Бол Хогс, пре него што му је Фиба запретила да ће остати без наступа на Олимпијским играма у Токију уколико заигра у "Big3" лиги, због чега се Новосађанин повукао.

"Веома сам разочаран што морам да објавим да нећу моћи да учествујем у такмичењу Big3. Као такмичару, могућност да се надмећем против бивших НБА играча и неких од најбољих три на три играча на свету је било нешто чему сам се радовао. Међутим, с обзиром на то да ми је Фиба запретила увођењем санкције, односно да постоји могућност да због тога не могу да учествујем на Олимпијским играма, присиљен сам да се повучем из такмичења. Веома сам захвалан Big3 што су ми пружили прилику да драфтовањем будем део те лиге и надам се да се мој сан једног може претворити у стварност", написао је Домовић Булут на Инстаграму.

Домовић Булут са репрезентацијом Србије има чак четири светска злата и једно сребро, два пута је био проглашен за МВП-ија на Светским првенствима, а има и по једно злато и сребро са шампионата Европе.

Тренутно се са националним тимом налази у Амстердаму на Светском првенству, где Србија брани титулу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се