Одбијена жалба Партизана, Звезда и званично шампион

Директор Кошаркашке лиге Србије Леон Делеон одбио је жалбу КК Партизан и регистровао постигнути резултат четврте утакмице финалне серије плеј-офа, чиме је Звезда и званично освојила 20. титулу националног шампиона.

Иако се у званичном саопштењу КЛС, које је потписао директор такмичења Леон Делеон, наводи да су судије превиделе грешку у корацима коју је направио Били Берон при постизању победоносног коша, жалба Партизана је одбијена.

"И поред евидентне грешке судија која је имала пресудан утицај на крајњи резултат, а имајући у виду да се такмичење у нашој лиги одвија према Службеним правилима игре FIBA, према којима пропуст који су судије направиле не може бити разлог за поништење утакмице (Одељак Ц-Поступак протеста Службених правила игре FIBA посебно тачка Ц1) жалба КК Партизан се одбија и утакмица се региструје постигнутим резултатом", наводи се у саопштењу.

"Због негативне оцене за суђење (2.0) на четвртој финалној утакмици плеј-офа судије Белошевић, Обркнежевић и Николић се по аутоматизму кажњавају са по три утакмице у темпу делегирања, сходно чл. 61 Ж 4 Пропозиција такмичења. Казна се преноси у следећу сезону", додаје се.

Поред тога, КК Партизан кажњен је са 102.000 динара због због тога што је на терен бачен велики број ситних тврдих предмета и две петарде и што је у гледалишту запаљена бакља.

Новчане казне од 12.000 динара добили су кошаркаши Партизана Новица Величковић и Црвене звезде Мухамед Фаје, због досуђених техничких грешака.

На основу резултататског пласмана у плеј офу и Супер лиги Србије екипе су заузеле следећа места:

1. КК Црвена звезда МТС
2. КК Партизан НИС
3. КК ФМП
4. КК Мега Бемакс
5. КК Борац
6. КК Динамик
7. ОКК Нови Пазар
8. КК Златибор
9. ОКК Београд
10. КК Тамиш
11. КК Слобода
12. КК Дунав

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво