Кошаркашким маршом обележено 10 дана до почетка ЕП

Женским кошаркашким маршом од Трга Николе Пашића до Старог двора, у којем је учествовало на десетине малих кошаркашица, обележило је 10 дана до почетка Европског првенства за жене, које заједно организују Србија и Летонија.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић у друштву председника Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предрага Даниловића и генераног секретара Дејана Томашевића, дочекао је девојчице испред Старог двора, које су му по доласку поклониле кошаркашку лопту.

Даниловић се захвалио девојчицама које су по топлом времену, које како каже, није било за шетњу, уприличиле обелезавање 10 дана до почетка ЕП.

"Сматрам да ће бити једно велико кошаркашко весеље од 27. јуна до 7. јула. Мислим да смо урадили све што је до нас захваљујући граду Нишу, Зрењанину, Београду, Министарству омладине и спорта, министарки Зорани Михајловић и Влади Србије, без којих не бисмо могли те ствари да урадимо. Циљ је да остваримо што бољи резултат. Не треба никакву тензију да стављамо девојкама на леђа, као и да сва организација прође у најбољем реду", рекао је Даниловић новинарима испред Старог двора.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић истакао је задовољство што ће главни град још једном бити у прилици да се покаже у најлепшем светлу.

"Захвални смо девојчима које су по топлом времену прошле кроз град и још једном скренуле пажњу да за 10 дана почиње Европско првенство. Сјајна је прилика да се популаризује кошарка која је наш национални спорт, да популаризујемо женску кошарку. Кроз спорт увек популаризујемо и здрав начин живота, а за Београд и мени као градоначелинику, посебно је важно да имамо прилику да још једном покажемо да моземо да организујемо врхунска такмичења и да можемо да будемо добри домаћини. Да људи који буду долазили на ЕП, да пожеле повоно да дођу у Београд, да га препоруче и да још једном пошаљемо поруку да је Београд сјајна туристичка дестинација", рекао је Радојичић и додао да верује да ће кошракшице дати свој максимум, као и да се нада да ће током Европског првенства бити позитивна енергија и лепо навијање.

Европско првенство на програму је од 27. јуна до 7. јула.

Српске кошаркашице групну фазу играће у Зрењанину заједно са Русијом, Белорусијом и Белгијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво