Дејвис коначно код Леброна, Лејкерси желе и Кембу Вокера

Лос Анђелес Лејкерси и Њу Орлеанс Пеликанси договорили су се око трејда у којем ће Ентони Дејвис постати нови кошаркаш "језераша".

Један од најбољих центара у НБА лиги тако ће, после саге која је трајала неколико месеци прошле сезоне, ипак завршити код Леброна Џејмса који га је јарко желео за саиграча.

"Краљ" је коначно добио још једног суперстара, па ће Лејкерси око њих градити тим који би већ у наредној сезони могао да се бори за титулу.

Ни Пеликанси нису незадовољни овим трејдом – отишао је Дејвис којем уговор истиче следеће године, а долазе Лонзо Бол, Џош Харт и Брендон Инграм, тројица веома перспективних кошаркаша, као и четврти пик прве рунде на овогодишњем драфту и два будућа пика прве рунде.

Један од оних који је требало да буде укључен у размену био је и Кајл Кузма, којег је франшиза из града анђела ипак успела да задржи.

Дејвис има 25 година, претходних седам сезона играо је у "Пеликанима", међутим желео је да напусти град и у тој намери је успео. У НБА одиграо је 466 утакмица и има просек од 23,7 поена, 10,5 скокова и 2,4 блокаде.

"Рани" трејд омогућава Лејкерсима одличну стартну позицију пред наставак лета, па су они већ кренули у потеру за Кембом Вокером. Плејмејкер Шарлот Хорнетса првог јула постаће неограничено слободан играч и "језерџије" ће покушати да га убеде да дође у Калифорнију.

Вокер наводно жели да остане у Хорнетсима и да покуша да направи нешто са екипом из Северне Каролине.

Лејкерси ће имати простора у "селери кепу" за максималан уговор, тако да им новац неће представљати проблем.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво