Марјановић: Желимо да учинимо кошаркашку нацију поносном

Српски центар Бобан Марјановић у инервјуу за Фибу пред почетак Светског првенства у Кини изјавио је да "орлови" желе да учине "кошаркашку нацију поносном и још једном покажу зашто су међу најбољим селекцијама света".

Марјановић се нада да ће се наћи у 12 изабраних репрезентативаца који ће представљати Србију у Кини.

"Волео бих да се такмичим овог лета и представљам своју земљу. Осећам се поносно и добро када носим дрес репрезентације. Можемо да направимо веома добар тим, борићу се да будем на списку за Светско првенство. Биће то велика борба, Србија има много добрих играча, који заслужују да се нађу међу 12 одабраних", изјавио је српски центар.

Мишљење је да селектор Ђорђевић на располагању има талента и искуства више него икад. Ђорђевић је мандат као репрезентативни тренер започео на Светском првенству 2014. године, када је водио "орлове" до сребрне медаље у Шпанији. Србија је потом успела да се домогне звања вицешампиона Европе, као и на Олимпијским играма.

"Желимо да се пласирамо у полуфинале и боримо за шансу за злато. На Светско првенство одлазимо са доста амбиција и са циљем да поново покажемо да смо једна од најбољих репрезентација на свету. Надам се да ће сви бити здрави, јер смо доста узбуђени ззбог прилике која је пред нама", додао је Боби.

"Србија је земља кошарке и хоћемо да поново учинимо наш народ поносним. Првенство ће бити веома неизвесно, али мислим да можемо далеко у њему да догурамо, узевши у обзир таленат и искуство које поседујемо"

Србија је имала потешкоће у квалификацијама за СП, пошто је пласман изборила у последњем мечу, против Израела.

У првој рунди у Кини, Србија се састаје са Италијом, Анголом и Филипинима у оквиру Групе Д.

Уколико избори једно од прва два места, напредује у другу рунду и Групу Ј, где се састаје са две екипе из групе где су Шпанија, Порто Рико, Тунис и Иран.

"Одлична је група, биће доста интересантно борити се против селекција о којима не знамо много што шта. Италију познајемо и знамо да су јака селекција, али не знамо много о Анголи и Филипинима. Мораћемо да играмо са њима на исти начин као и са Италијом, са истим интензитетом и жељом за победом", рекао је Бобан и додао:

"Да бисте догурали далеко на турниру какво је Светско првенство, морате да се такмичите и играте добро, а не да бринете против кога играте. Није битно који тим вам се испречи на путу, да ли је то нека најбоља екипа или не. Морате поштовати сваког противника, али играти да победите. Играње проив најбољих екипа света је добра ствар и ми их се не плашимо. Поштујемо их, али знамо наше амбиције и таленат", изјавио је центар Филаделфије.

"Морамо бити пажљиви и не дозволити да нас неко изненади. У оваквом такмичењу је могућ велики број изненађења, а ми не желимо да будемо једно. Непријатно изненађење, наравно", нашалио се за крај Марјановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво