Бирчевић за РТС: Имамо шансе за највећи успех, најважније је да смо комплетни

Стефан Бирчевић претходних година стандардан је члан националног кошаркашког тима. Са последња три велика такмичења донео је три медаље, сребрне, а и ове године се налази на проширеном списку селектора Ђорђевића, пред Светско првенство у Кини (31. август - 15. септембар).

Крилни центар Стефан Бирчевић већ годинама је стандардан члан кошаркашке репрезентације Србије. Снажан, борбен, човек од задатка – Стефан је играч каквог сваки тренер жели у екипи.

За Радио-телевизију Србије Бирчевић је говорио о предстојећем Светском првенству у Кини, медаљама освојеним на претходним акцијама репрезентације, али и о ономе што га очекује у будућности, на приватном и пословном плану.

Ускоро почињу припреме репрезентације за Светско првенство у Кини. Да ли сте се одморили од клупске сезоне и шта очекујете од рада са колегама репрезентативцима и селектором Ђорђевићем?

"Што се мене лично тиче, то је још увек шири списак од 34 имена и видећемо да ли ћу бити потребан и позван на припреме репрезентације. Крајем јуна крећем полако припреме за нове изазове. Уколико будем на припремама са екипом, мени је све то већ познато. Даћу свој максимум, свакако".

Са репрезентацијом сте освојили три сребрне медаље, не рачунајући злато са универзитетском селекцијом. Шта очекујете од Србије на Светском првенству у Кини?

"Пресрећан сам што имам три медаље са три најјача такмичења. То ми баш пуно значи. У Кини имамо велике шансе да направимо највећи успех, бићемо комплетни, што је најважније".

Са којим саиграчима из репрезентације сте у најбољим односима?

"Са свима имам сјајан однос. Ту сам већ шест година и то су све сјајни момци. Највише времена, ипак, провео сам са Јовићем, Бобијем, Кузмићем..."

Са Мирославом Николићем сте сарађивали у Радничком, али и у репрезентацији Србије. Колико је Мута утицао на вашу каријеру и на развој као играча?

"Са Мутом имам сјајну сарадњу. Играо сам код њега три године, плус смо заједно радили у репрезентацији. Он ми је пуно помогао у каријери и веома сам уживао играјући за њега".

После солидне сезоне у екипи Бона, шта Стефана очекује у наредној – останак у Немачкој или промена средине?

"Свакако нећу остати у Бону, али још не знам који ће бити нови клуб".

Да ли прати клупску кошарку у Србији? Шта очекује од вечитог дербија у борби за титулу? Како види српске клубове на европској мапи у наредним сезонама?

"Гледао сам прошли дерби, надам се да ће Партизан доћи до дупле круне".

Шта окупира Стефана у приватном животу?

"Што се тиче приватног живота, све се врти око бебца који има пет месеци, тако да све своје слободно време проводим са женом и бебом".

За крај, који тренутак у каријери је остао посебно упамћен?

"Најлепши тренутак у каријери су Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, где смо успели да освојимо сребрну медаљу. Најлепши период у каријери био је у Партизану, ту сам се најбоље осећао, а мислим и играо најбољу кошарку".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 15. јун 2019, 09:29) - anonymous [нерегистровани]

Potcenjivanje

Samo se vi tako hvalite pa neka se Ameri sto bolje pripreme za vas.