Загорац у последњој секунди донео победу Партизану

Кошаркаши Партизана савладали су екипу Црвене звезде у другом финалном мечу Кошаркашке лиге Србије са 73:72, тројком Радета Загорца у последњим секундама меча. Партизан је изједначио у финалној серији на 1:1.

Раде Загорац тројком у последњој секунди донео је победу Партизану у другом финалном мечу Кошаркашке лиге Србије.

Меч који је био сушта супротност првом сусрету "вечитих", завршио се на сличан начин, неизвесном завршницом.

Обе екипе имале су великих проблема у шуту за три поена, што говори и податак да су комбиновано промашили првих 20 шута ван линије 6,75.

Партизан је крајем прве четвртине заиграо боље и стекао предност. У једном моменту црно-бели су успел ида поведу са десет поена и чинило се да имају конце утакмице у својим рукама.

Звезда је заиграла много боље у наставку у другом полувремену. Црвено-бели су искористили празан ход Партизана да сустигну дефицит и потом тројкама Берона и Риверса поведу са шест поена.

У последњој четвртини на крилима Фајеа и Давидовца чинило се да ће онда Звезда да преломи меч у своју корист, али су изгубљене лопте и лако примљени поени вратили Партизан у живот.

Поенима Фајеа из "одбојке" на офанзивном скоку у последњем минуту Звезде је повела 72:70.

Партизан је имао напад за победу у трајању од седам секунди, који је искористио.

Црно-бели су након тајм-аута Томића променили одлуку о последњем нападу, па је лопта ишла на Радета Загорца, који је до тог момента промашио свих шест тројки које је покушао.

Ипак, Загорац је прешао пут од трагичара до јунака, пошто је погодио за три поена пар секунди пре последњег звиждука.

Били Берон покушао је да у преосталом времену са више од пола терена постигне тројку, био је близу, али не и успешан.

Најефикаснији у редовима Партизана били су Пејџ са 19 и Јанковић са 13 поена. Најефикаснији у Црвеној звезди били су Фаје са 14 и Давидовац са 11 постигнутих поена.

Партизан односи победу на одушевљење својих навијача и изједначује на 1:1 у финалној серији. Екипа која прва забележи три победе ће бити шампион Србије.

Трећи меч игра се у петак, поново пред Звездином публиком.

Овако је протекао меч: 

21.10 – Крај меча, победа Партизана од 73:72. 

20.35 – Трећа четвртина завршена је резултатом 53:49 за Црвену звезду. Гостујућа екипа била је у налету у трећој четвртини и успела да преокрене меч у своју корист. Партизан се мучио у шуту за три поена, Звезда тај празан ход успевала да казни, сустигне заостатак и потом поведе. Шест поена износила је највећа предност Звезде у трећој четвртини, али се Партизан "флоутерима" Ренфроа одржао у мечу.

19.54 – Завршено је прво полувреме, Партизан води са 36:29. У другој четвртини се играло у серијама. Звезда је успела да на крилима Берона и Риверса смањи дефицит на два поена, али је потом уследио период игре у којем је бољи био Партизан. Ренфро је прекинуо серију од 20 узастопних промашаја за три поена и донео двоцифрену и највећу предност црно-белима од десет поена. Американац предводи Партизан на полувремену са осам поена, док су Никола Јанковић и Новица Величковић додали по шест. Код Звезде пет поена има Оџо.

19.27 – Крај прве четвртине, након десет минута Партизан води са 17:9. Боља игра црно-белих на старту другог меча. Партизан је до вођства од осам поена дошао крајем четвртине, када је заиграо боље у одбрани, која је отворила простор за лаке поене у транзицији. Обе екипе се муче у шуту за три поена, пошто нису погодили ниједну тројку из 14 покушаја.

19.03 – Након интонирања химне Србије, почео је меч у дворани "Александар Николић".

18.40 – Кошаркаши обе екипе су на терену, у току је загревање...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво