Незаустављиви Ленард, Торонто надомак прстена

Кошаркаши Торонто репторса повели су са 3:1 у финалу НБА лиге, пошто су у четвртом мечу савладали Голден Стејт вориорсе у "Оракл арени" са 105:92.

Торонто је успео да приреди ново изненађење, пошто је и други меч на гостујућем терену успео да упише победу. Репторси воде са 3:1 и једна победа им недостаје да освоје НБА лигу.

Гости из Канаде успели су да до победе дођу након преокрета, у једној од најелектрисанијој атмосфери у дворани неког меча ове године. "Ратницима" су поново играли без Дурента, а није помогао ни повратак Клеја Томпсона и Кевона Лунија, који су на своје инсистирање заиграли већ у четвртом мечу финала.

Кавај Ленард поново је предводио екипу Торонта, овога пута постигавши 36 поена, уз 12 скокова.

Помоћ је имао у Ибаки који је постигао 20 поена са клупе, као и у 19 поену Сијакама.

У редовима Голден Стејта истакли су се Томпсон са 28 и Кари са 27 поена, док су једини двоцифрени били још Луни и Грин са по десет поена. 

У веома чудном почетку меча боље се снашао Голден Стејт, који је водио са 23:17 након прве четвртине. У другој деоници репторси су заиграли боље и добили четвртину са два поена, да би у трећој четвртини искористили веома лошу игру Вориорса, казнили сваки празан ход и стекли предност од 14 поена, коју су до краја меча одбранили. 

Након четири одиграна меча Торонто води са 3:1 и има прилику да на свом паркету у наредном мечу освоји први трофеј НБА лиге у историји клуба.

Меч у "Скотиабанк арени", познатијој као "Ер Канада Центру" игра се у ноћи између понедељка и уторка у 03.00 часа по нашем времену. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се