Торонто повео у финалу

Кошаркаши Торонта су одлично почели финалну серију и на свом терену надиграли актуелног шампиона Голден стејт са 118:109 и повели са 1:0. „Ратници“ су успели да зауставе Каваја Леонарда, али је вођство у тиму победника по ефикасности преузео Паскал Сијакам.

Гости су само на самом почетку меча успели да пруже равноправан отпор расположеним домаћинима, међутим, средином четвртине Марк Гасол и Паскал Сијакам су донели предност за Торонто.

У наставку није било веће неизвесности и све се сводило на питање са којом разликом ће победити домаћа екипа.

Голден стејт је на почетку другог полувремена покушао да појача темпо и пришао на само четири поена разлике, а једног тренутка и на само два поена, али је Торонто, предвођен Паскалом Сијакамом, у тим моментима успевао поново да увећа недостижну предност коју је очувао за вођство од 1:0 у финалној серији.

Победнички тим је по ефикасности предводио Паскал Сијакам са 32 поена, а пратили су га Ленард са 23 и Гасол са 20 поена.

Најефикаснији играч меча био је Стеф Кари, али је то била слаба утеха и за њега и за Голден стејт, а меч је завршио са 34 поена, док је Клеј Томпсон имао 21 поен.

И наредна утакмица финала играће се у Tоронту у ноћи између недеље и понедељка, а потом се серија сели на терен Голден стејта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво