Торонто изборио прво НБА финале

Кошаркаши Торонта пласирали су се у финале НБА лиге пошто су на свом терену били бољи од екипе Милвокија са 100:94 у шестом мечу финала Истока. Кавај Ленард поново човек одлуке.

Рапторси су искористили прву прилику и материјализовали брејк направљен у петом мечу серије и славили укупним резултатом 4-2.

Иако су гости водили у већем делу меча (чак и 15 поена разлике), домаћи састав је почетком последње деонице преузео вођство и контролу над утакмицом, коју је уз мало муке завтворио највећом победом у историји франшизе. 

Наравно, најбољи је био у овом плеј-офу спектакуларни Кавај Ленард, који је меч завршио са 27 поена, 17 скокова и 7 асистенција.

"Веровали смо и када је било 15 поена раулике за њих. Радили смо, радили, све док нисмо успели. Ја сам преседео почетак четврте четвртине када се догодио преокрет, момци су одрадили одличан посао", рекао је Ленард после меча. 

Пратили су га Сиакам са 18, Лаури са 17 и Ван Влит са 14 поена.

У пораженом саставу Милвокија 21 поен и 11 скокова за Јаниса Адетокумба, док је Лопез додао 18.

"Очигледно кад водиш 2:0 то не значи ништа. Морамо да научимо да затворимо утакмице које су неизвесне. Ово је почетак дугог пута, морамо да будемо бољи појединачно и као тим", рекао је видно незадовољни и утучени Грк на конференцији за медије после меча.

Торонто ће се у свом првом НБА финалу састати са браниоцем трофеја Голден Стејтом. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво