Томашевић: Нема места разочарању, честитам Демирелу

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић честитао је Тургају Демирелу на избору за првог човека ФИБА Европа и поручио је да ће и у будућности наставити да се залаже за позитивне промене у кошарци.

Демирел је у Минхену поново је изабран за првог човека ФИБА Европе и на тој функцији остаће до 2023. године. Један од кандидата у овим изборима био је Томашевић, који није добио довољну подршку делегата Генералне скупштине.

"Током каријере сам научио да су порази, баш као и победе, саставни део спорта којим се бавим и да треба из обе ситуације извући оно добро, позитивно, и наставити даље уздигнуте главе. Тако и сада, желим да честитам Тургају Демирелу на реизбору за председника ФИБА Европа и да му пожелим све најбоље током наредног мандата", рекао је Томашевић за сајт КСС.

Томашевић се захвалио свима који су га подржали током кампање.

"Захвалио бих се председнику КСС Предрагу Даниловићу, мојим сарадницима и великом броју људи који су веровали у мој програм. Нема места разочарању, већ само оптимизму, јер је моја кандидатура била само почетак и први корак ка променама на боље које су неопходне зарад даљег развоја кошарке. Наставићу да се залажем за развој кошарке како у Србији, тако и у Европи", рекао је он и додао да жели да савези у региону подигну сарадњу на виши ниво.

"То моја мисија од које не одступам, без на обзира на тренутну функцију или позицију. У наредном периоду ћу се фокусирати на женско Европско првенство, чији је Србија домаћин, као и на Светско првенство за кошаркаше у Кини, јер су та такмичења наш тренутни приоритет", закључио је Томашевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар