Ражнатовић и Милојевић за РТС: Тим снова Србије са Јокићем, домет велики

Две велике вести за српску кошарку. Прво је објављено да је Никола Јокић изабран у идеалну петорку НБА лиге, а недуго затим сазнали смо да ће најбољи центар света играти за репрезентацију Србије на Светском првенству у Кини. О великом успеху сомборског дерана и шансама за успех репрезентације у Кини, за "Око" су говорили Миодраг Мишко Ражнатовић, Дејан Милојевић и наш колега Слободан Шаренац.

Репрезентација са Јокићем добија креатора на високој позицији, лидера. Човека који је једну просечну екипу Денвера довео доста високо. После плеј-офа, његова популарност је порасла у Америци, јер су људи увидели какав је играч, а бројеви све говоре.

„Од када је дошао у Београд и од када смо почели да сарађујемо, скоро све одлуке и разговоре озбиљне водио сам са његовим братом Страхињом, који је заиста много помогао у развоју његове каријере. Чекали смо крај. Потрајало је мало дуже него што је било планирано. Након тога смо направили један телефонски састанак. Он је причао са Николом, разговарало се са људима из Денвера и дошло се до закључка да заиста нема никаквих сметњи да се Никола одазове позиву селектора Ђорђевића, што ће он и урадити", рекао је менаџер Николе Јокића, Миодраг Мишко Ражнатовић.

„Послао сам му поруку. Колико год да сам веровао у њега, нисам веровао да ће постати најбољи центар на свету, званично. Веровао сам да ће имати јако добру каријеру и да ће му се много тога лепог десити у животу. Међутим, да ће бити проглашен за најбољег центра НБА лиге, морам да признам да нисам био баш толики оптимиста и зато сам посебно срећан", изјавио је Дејан Милојевић, Николин тренер док је играо за Мегу.

„Таленат који Никола има стварно је несвакидашњи и ви као тренер можете да се играте са његовим развојем, да му свашта презентујете, да покушавате да изведете са њим, а његове могућности су стварно невероватне, та глава је једна од највећих са којима сам се сусретао, причамо о кошаркашкој интелигенцији, а и ван терена је један изузетно паметан момак. Веровао сам да, ако тело испрати ту технику и његову интелигенцију, будућност је испред њега стварно светла. То се и десило", додао је поред осталог Милојевић.

Обојица су се сложила да Јокић има још простора да напредује и да је пред њим још више од десет година успешне каријере.

Мишљења су да Србија има одличан тим и да, уколико све буде добро укомпоновано, домети су велики. Изузетно искусна репрезентација у којој је таква звезда као Јокић најмлађа, довољно говори о тиму у коме има пет НБА играча. Мишко Ражнатовић верује да ће утакмица против Американаца, уколико до ње дође, изгледати много другачије него претходна, у финалу Олимпијских игара. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво