Грин и Кари исписали историју

Голден стејт вориорси поново су освојили Западну конференцију и пласирали се у велико финале НБА лиге, а најзаслужнији за то били су Стефен Кари и Дрејмонд Грин. Њих двојица су исписали нове странице историје јер су постали први саиграчи у историји који су на једној утакмици плеј-офа уписали трипл-дабл.

"Ратници" су декласирали Портланд трејл блејзерсе 4-0 у финалној серији, а последњу утакмицу добили су резултатом 119:117 после продужетка.

Кари је био најефикаснији појединац меча са 37 поена (7-16 тројке), 13 скокова и 11 асистенција, док је Грин додао 18 поена (7-13 из игре), ухватио 14 лопти и имао такође 11 успешних додавања.

"Шта?", упитао је Кари када су му новинари рекли за рекорд.

"Никада се то није десило?", није могао да поверује најбољи играч актуелног шампиона.

"Такав учинак је резултат овог петогодишњег путовања. Остварили смо победу, то је важно. Ово је велико време за нас", додао је Стеф.

Грин је погодио једну тројку из три покушаја, али она је била кључна, када је на 40 секунди до краја продужетка постигао кош за 119:115 и преломио утакмицу.

"Углавном хоћемо тада да Стеф има лопту, да шутира он или Клеј. Рекао сам му 'пази пази!'. Када ми је дао лопту шутирао сам и имао сам добар осећај. Нисам много шутирао тројки, али погодио сам једну из угла и ова је такође ушла. Увек је лепо поделити такве тренутке са саиграчима. Показао је то поверење кроз године и тада када ми је дао лопту, али у неколико ситуација ми је давао лопту када га удвајају. Рекао бих да то поверење имамо од 2015. Ако он узме шут тада нико се неће љутити, али он даје мени лопту у тој ситуацији и помаже и мом самопоуздању", рекао је Грин.

Најбољи дефанзивац данашњице поново је убацио у "плеј-оф мод" и један је од најзаслужнијих што је Голден стејт изборио пето узастопно финале конференције – то је пошло само једном тиму за руком, пре 53 године.

"Сви смо посвећени победи, сви који су део ове организације. Имамо само један циљ и томе тежимо без обзира на потешкоће на том путу", додао је Дрејмонд.

Екипа Стива Кера ће се за нови НБА прстен борити са шампионом Источне конференције – у финалу се састају Милвоки и Торонто, а тренутни резултат је 2-1 за Баксе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво