Мега за титулу јуниорске Евролиге, Звезда са Реалом за српско финале

Јуниори Мега Бемакса су забележили и другу победу на Финалном турниру јуниорске Евролиге пошто су после фантастичног другог полувремена савладали Бајерн Минхен са 87:74 (20:26, 20:24, 27:11, 20:13). Мега је на Ф8 у Истанбулу већ после два кола обезбедила борбу за европски трофеј, док ће из друге групе прилику да комплетира српско финале имати Црвена звезда.

Црвено-бели се у суботу састају са Реал Мадридом и победник тог меча ће бити противник Меге у финалу.

Изабраници тренера Бранка Милисављевића су до нове победе на "Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament" дошли после сјајне игре у другом полувремену где су у потпуности зауставили игру Бајерна и од двоцифреног заостатка на крају дошли до сигурне победе.

Најефикаснији у редовима Мега Бемакса су били Марко Андрић и Алекса Марковић са 14 поена док је Марко Брекић имао 13 поена. У екипи Бајерна се истакао Матеј Рудан са 27 поена.

Овом победом јуниори Мега Бемакса већ су се после 2. кола пласирали у финале, друго после Ф8 у Истанбулу 2017. године, пошто је Макаби добио Жалгирис 71:70 па је тиме прво место и математички обезбеђено. Мега ће у суботу од 11 часова играти меч 3. кола против Жалгириса, али он неће имати резултатски значај.

На почетку утакмице је Бајерн везао три тројке и повео са 4:13, да би потом Мега успела експесно да се врати у игру са две тројке Брекића којима је пришла на поен заостатка. Ипак, Бајерн је био сигурнији у финишу четвртине па је резултат после 10 минута игре био 20:26.

Мега успева средином четвртине да приђе на само поен заостатка Бајерну, али уследило је неколико грешака које је Бајерн казнио новим тројкама, поново се одвојио па се на полувреме отишло са 40:50.

Мега отвара друго полувреме серијом 9:0, али у наредних неколико минута су промашили неколико шутева за вођство. Ипак, у самом финишу Мусић са неколико сјајних одбрана и потом поена доводи Мегу у вођство да би Андрић са два везана коша поставио резултат после треће четвртине, 67:61. Мега је наставила са сјајном одбраном у последњој четвртини, да би у нападу на крилима Бумбића и Марковића дошли до сигурне предности и на крају победе од 13 поена разлике.

Мега Бемакс: Мусић 9, Пауновић 4, Милојевић, Кљајевић 5, Агоч, Бумбић 11 (6 асистенција), Ланговић 8, Андрић 14, Марковић 14 (8 скокова), Брекић 13, Ковачевић, Мушикић 9 (8 скокова)

Бајерн Минхен: Грент 10, Браци 2, Рудан 27, Јалоу, Вебер 2, Валц 4, Џорџ 17, Шкобаљ 5, Здраевевски 7, Патекас

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво